26/09/2019 26/09/2019 Το Ιάσιο επισκέφθηκε, για ένα τριήμερο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν προσκλήσεως και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιασίου κ. Θεοφάνη. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Κατά την εκείσαι παραμονή του ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον ιστορικό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου, προσκύνησε τις...
26 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2019 - 12:34

Στο Ιάσιο ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος

Διαδώστε:
Στο Ιάσιο ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος

Το Ιάσιο επισκέφθηκε, για ένα τριήμερο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν προσκλήσεως και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιασίου κ. Θεοφάνη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Κατά την εκείσαι παραμονή του ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον ιστορικό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου, προσκύνησε τις Ιερές Μονές Οσίου Παϊσίου Βελικόφσκι, Agapia, Varatec, κ.α, την Αγία Παρασκευή την Επιβατηνή, και συναντήθηκε μετά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ιασίου και Μητροπολίτου Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνη, μετά του οποίου είχε μακρά συζήτηση επί διεκκλησιαστικών θεμάτων και ζητημάτων.

Επιπροσθέτως μετείχε εις την κρίση της διδακτορικής διατριβής του Παν. Αρχιμανδρίτου π. Χρυσάνθου (αδελφού της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς), στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιασίου, υπό 5μελούς κριτικής επιτροπής  Καθηγητών από τα Πανεπιστήμια: Βουκουρεστίου, Sibiu, Cluiz και Ιασίου, με θέμα: «Όσιος Παϊσιος Βελικόφσκι. Ανακαινιστής του Μοναστικού Τυπικού και η επιρροή του στην Ελληνική, Ρουμανική και Σλαβική Εκκλησία».

Διατριβή η οποία κρίθηκε επιτυχώς. Απευθυνόμενα τα μέλη της κριτικής επιτροπής προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και αφού εξέφρασαν την χαρά τους δια την παρουσία και συμμετοχή του, παρακάλεσαν όπως χαιρετίσει την ομήγυρη. Ο Σεβασμιώτατος κ.Αμφιλόχιος αναφέρθηκε εις την ανάγκη ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σημειώνοντας: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία έχει χρέος και ευθύνη, έναντι της ιστορίας και της αποστολής Της, να διαφυλάξει την ενότητα της πίστεως και της αγάπης, χωρίς την οποία δεν μπορεί να πορευτεί εις την Βασιλεία του Θεού.

Θεματοφύλακας της ενότητας αυτής υπήρξε και παραμένει η Πρωτόθρονος Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η πάσης φύσεως προσπάθεια διαρραγής  της ενότητας αυτής υπό τινών τους καθιστά υπόλογους έναντι της ιστορίας. Πιστεύουμε ότι και η επιστήμη της Θεολογίας χρειάζεται αυτή την ενότητα να διακονεί και να μεταλαμπαδεύει εις τα αυριανά στελέχη της Εκκλησίας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος.  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων