21/07/2023 21/07/2023 Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Ο Σεβασμιώτατος, με λόγους καρδιακούς, ευχήθηκε τα δέοντα εις την κα Υπουργό για την παραμονή της στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, σημειώνοντας: «Είστε το μοναδικό πρόσωπο της παρελθούσης Κυβερνήσεως το οποίο παρέμεινε αμετακίνητο στην αυτή θέση,...
21 Ιουλίου, 2023 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2023 - 13:49

Συνάντηση Μητροπολίτη Κισάμου με τη Λίνα Μενδώνη

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Κισάμου με τη Λίνα Μενδώνη

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ο Σεβασμιώτατος, με λόγους καρδιακούς, ευχήθηκε τα δέοντα εις την κα Υπουργό για την παραμονή της στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, σημειώνοντας:

«Είστε το μοναδικό πρόσωπο της παρελθούσης Κυβερνήσεως το οποίο παρέμεινε αμετακίνητο στην αυτή θέση, άνευ αλλαγών. Δηλωτικό αναγνώρισης του επαινετού σας έργου και της πολύτιμης προσφοράς σας στον χώρο του Πολιτισμού. Η μακροχρόνια εμπειρία και ενασχόληση σας, σε συνδυασμό με τις εγνωσμένες ικανότητες σας και την βαθιά αγάπη σας για τον Πολιτισμό, αποτελούν, ανάμεσα στα άλλα, εχέγγυα δια την αποτελεσματική και ουσιαστική συνέχιση του έργου σας».

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ενημέρωσε την κα Υπουργό για την έναρξη των παρεμβατικών εργασιών στήριξης και υποστύλωσης, οι οποίες υλοποιούνται στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες του ΚΑΣ, ευχαριστώντας «δια την πολύτιμη και ουσιαστική αρωγή της».

«Η αναγκαία υποστήλωση της ανατολικής πτέρυγας της ιστορικής Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Γωνιάς που πραγματοποιείται, σε συνδυασμό με την διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, δημιουργίας μονοπατιών, πλατείας και χώρων σταύθμευσης, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες του ΚΑΣ και υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων Χανίων, (μακρόχρονα αιτήματα της Μονής που επί της δικής σας περιόδου στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού βρήκαν τις λύσεις τους), διασφαλίζουν, ακόμα περισσότερο, την ομαλή ιστορική πορεία της περιπύστου Ι.Πατριαρχικής αυτής Μονής. Το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο υπό της Μονής, με την αρωγή και του Δήμου Πλατανιά, που ευχαριστούμε. Εγκάρδια σας ευχαριστούμε καθώς, κατανοώντας την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αυτών, συμβάλλατε τόσο καθοριστικά», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ακολούθως η κα Υπουργός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο για την επίσκεψη και τις ευχές, «τις έχουμε ανάγκη», ως είπε, διαβεβαιώνοντας ότι «.. Το Υπουργείο Πολιτισμού θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια της Μονής ως και κάθε άλλου χώρου της αρμοδιότητας του, που αφορά την συντήρηση, ανάδειξη και προβολή, καθώς αυτοί οι χώροι αποτελούν την πιό ακριβή και πολύτιμη κληρονομιά μας», κατέληξε η κα Μενδώνη.

Ακολούθησε συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο να ενημερώνει την κα Υπουργό περί των έργων που προγραμματίζονται στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, με προτεραιότητα την δημιουργία Βυζαντινού Μουσείου, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, την Κίσαμο, σε μονοκατοικία με περιβάλλοντα χώρο που έχει δωρίσει ο Καθηγητής Ιατρικής Δρ. Σεραφείμ Καστανάκης.

«Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, λάβαμε τις απαιτούμενες εγκρίσεις, ολοκληρώθηκαν τα Τεύχη Δημοπράτησης, αναμένουμε την ένταξη του έργου, σύμφωνα με υπόσχεση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, τον οποίο και ιδιαίτερα ευχαριστούμε δια την διαχρονική του στήριξη εις την ταπεινή μας διακονία. Η Ιερά Μητρόπολις μας διαθέτει πληθώρα αξιόλογων εκθεμάτων που θα πλουτίσουν το Μουσείο», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων