20/07/2023 20/07/2023 Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είχε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος συνεχάρει την κα Υπουργό δια την επάξια ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, «Υπουργείο οικείο, εις το οποίο η πα-λαιότερη γόνιμη και ουσιαστική θητεία σας έχει αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα», όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος. Ακολούθως, ενημέρωσε...
20 Ιουλίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2023 - 17:56

Συνάντηση Μητροπολίτη Kισάμου με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Kισάμου με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είχε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος συνεχάρει την κα Υπουργό δια την επάξια ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, «Υπουργείο οικείο, εις το οποίο η πα-λαιότερη γόνιμη και ουσιαστική θητεία σας έχει αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα», όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθως, ενημέρωσε την κα Υπουργό δια τον προσκυνηματικό – θρησκευτικό τουρισμό των Επαρχιών Κισάμου και Σελίνου ως και τις τρεις (3) προσκυνηματικές – περιηγητικές διαδρομές, που η Ιερά Μητρόπολις έχει δημιουργήσει και περιλαμβάνουν τα ιερά σκηνώματα του τόπου (Ιερές Μονές, Βυζαντινούς Ι. Ναούς, Προσκυνήματα, κ.α.), με αναφορά και στην Συνοδική Επιτροπή επί του Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Κρήτης και το σημαντικό έργο που επιτελείται, σημειώνοντας: «Είμεθα σίγουροι ότι θα στηρίξετε και ενισχύσετε το πολυσήμαντο αυτό έργο και την προσπάθεια προβολής και ανάδειξης των σκηνωμάτων της πίστεως μας που αποτελούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, μαρτυρούν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης».

Ακολούθως η κα Υπουργός εξέφρασε την χαρά της δια την συνάντηση, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιο δια την επίσκεψη, σημειώνοντας: «Ο πολιτισμός και η κληρονομιά της Κρήτης έχει το μεγάλο προνόμιο να πλουτίζεται από πλήθος θρησκευτικών και ιερών τόπων και το Υπουργείο Τουρισμού θα συμβάλλει, με κάθε τρόπο, στην προβολή των τόπων αυτών, οι οποίοι είναι γνωστό ότι την περίοδο του θέρους υποδέχονται μεγάλο πλήθος επισκεπτών της Κρήτης που αναζητούν να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της και μέσα από τους χώρους αυτούς», κατέληξε η κα Υπουργός. Ακολούθησε επικοδομητική συζήτηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων