10/03/2023 10/03/2023 Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Κύριο θέμα της συνάντησης-συζήτησης αποτέλεσε η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των δύο Προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. Τα Προγράμματα αυτά η Ιερά Μητρόπολη τα λειτουργεί από το 1995 σε Κίσαμο και Σέλινο, εξυπηρετώντας...
10 Μαρτίου, 2023 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 8:32

Συνάντηση του Μητροπολίτη Κισάμου με τον υπουργό Εσωτερικών

Διαδώστε:
Συνάντηση του Μητροπολίτη Κισάμου με τον υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Κύριο θέμα της συνάντησης-συζήτησης αποτέλεσε η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των δύο Προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου.

Τα Προγράμματα αυτά η Ιερά Μητρόπολη τα λειτουργεί από το 1995 σε Κίσαμο και Σέλινο, εξυπηρετώντας 380 εμπερίστατους συνανθρώπους.

Με πρόσφατη Τροπολογία τα εν λόγω Προγράμματα μεταφέρονται στους Δήμους ως και Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, με συνέπεια η αδυναμία συνέχισης λειτουργίας των Προγραμμάτων, από πλευράς της Ιεράς Μητρόπολης, έως της ολοκλήρωσης των διαδικασιών.

Ο κ. υπουργός, μετά από διαλογική συζήτηση, και αφού εξήρε το κοινωνικό και προνοιακό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου θεωρώντας το «πρωτοπόρο», δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες, με νέα Τροπολογία, θα ρυθμιστεί το θέμα επ΄ ωφελεία των εμπλεκομένων, καθώς ως σημείωσε: «Τα Προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι επιτελούν μέγιστο κοινωνικό έργο».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον κ. υπουργό «δια την κατανόηση», σημειώνοντας πως «μέριμνα και αγωνία της Εκκλησίας είναι η στήριξη, ενίσχυση και ανακούφιση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ως και η ομαλή συνέχιση λειτουργίας των δύο αυτών Προγραμμάτων».

Τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο συνόδευε ο κ. Νικόλαος Εμμανουηλίδης, Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων