31/03/2021 31/03/2021 Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτη, Ίδρυμα εγνωσμένου κύρους και διεθνούς εμβέλειας, με 50 και πλέον έτη διακονίας και προσφοράς στον χώρο της Εκκλησίας, της επιστήμης, του πολιτισμού του διαλόγου κα της καταλλαγής· Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου φέρων την πνευματική του αναφορά εις τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, καθώς τελεί υπό την αιγίδα...
31 Μαρτίου, 2021 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2021 - 21:01

Συνεργασία ΟΑΚ με ΙΠΕ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:
Συνεργασία ΟΑΚ με ΙΠΕ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτη, Ίδρυμα εγνωσμένου κύρους και διεθνούς εμβέλειας, με 50 και πλέον έτη διακονίας και προσφοράς στον χώρο της Εκκλησίας, της επιστήμης, του πολιτισμού του διαλόγου κα της καταλλαγής· Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου φέρων την πνευματική του αναφορά εις τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, καθώς τελεί υπό την αιγίδα Του ως ο πνευματικός αυτού προστάτης·  Ίδρυμα που ευτύχησε τον Ιούνιο του 2016 να φιλοξενήσει στους χώρους του την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ολοκληρώνει την περίοδο αυτή το 1ο μέρος συνεργασίας με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατόπιν εισηγήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου Δ.Σ. του Ιδρύματος, ομοφώνου αποφάσεως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με πρόταση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ομόφωνα αποφάσισε όπως η ΟΑΚ εξονομαστεί και εξυψωθεί σε «Κέντρο Εκπαίδευσης Κληρικών και Λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας Κρήτης, Δωδεκανήσων, Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου και της διασποράς του Οικουμενικού Θρόνου».

Επιπροσθέτως ελήφθη απόφασης συνεργασίας με το ΙΠΕ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.  Το 2014, κατόπιν αποφάσεως και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου εκ μέρους του ΙΠΕ, υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της ΟΑΚ και του ΙΠΕ της ΙΑΑ. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής η υλοποίηση 13 επιμορφωτικών Τμημάτων με ποικίλη θεματολογία.

Γάμος και οικογένεια, πρόληψη και αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας (στο πρόγραμμα αυτό μετείχαν και στελέχη της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης ως επίσης στελέχη και από τις 4 Αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών της Κρήτης), υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους, εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους, κ.α. 298 κληρικοί και λαϊκοί, στελέχη εκ της Ι.Αρχιεπισκοπής Κρήτης, των Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης ως και εξ΄ Ι. Μητροπόλεων Δωδεκανήσων συμμετείχαν στα επιμορφωτικά αυτά προγράμματα, εκδηλώνοντας την πλήρη ικανοποίηση και τις ευχαριστίες των δια την πληρότητα και αρτιότητα της οργάνωσης και των εκπαιδευτών.

Σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΠΕ με αφορμή την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων της 1ης αυτής περιόδου, με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Σεβ. Αρχιερέων εκ του Δ.Σ. ως και Σεβ.Αρχιερέων όπου εκπονήθηκαν ανάλογα προγράμματα εις τις Επαρχίες των, εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος κατέθεσε την ωφέλεια λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών ως και την αναγκαιότητα συνέχισης των, σημειώνοντας: «Επανευαγγελισμό έχει ανάγκη η κοινωνία μας και οι άνθρωποι μας.

Στις προκλήσεις των καιρών, την εποχή της «μετανεωτερικότητας», όπως κάποιοι την ονομάζουν, η Εκκλησία, ταπεινά φρονούμε, καλείται με πνεύμα αγάπης, ενότητας και αυτοθυσίας, όπως πορεύεται στην ιστορία ανά τους αιώνες, κάνοντας την αυτοκριτική Της, να δει την ανάγκη της ιεραποστολής· όχι μόνον εις ό,τι αφορά τις εκτός των τειχών ψυχές, αλλά και τα μέλη Της. Τους βαπτισμένους χριστιανούς. Να προσεγγίσει τον λαό του Θεού με την ποιμαντική της «επαναδιαποίμανσης», εάν ο όρος αυτός είναι δόκιμος… Ιεραπόστολοι καλούμεθα να γίνουμε κληρικά και λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Αναφέροντας ότι με την ευχή και ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης θα συνεχίσει την συνεργασία με το ΙΠΕ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών «επ΄ ωφελεία των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας», ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.Ιερωνύμο δια την δημιουργία του Ιδρύματος αυτού, σημειώνοντας και την ουσιαστική συμβολή του αναπληρωτή Διευθυντή του ΙΠΕ Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Θεολόγου Αλεξανδράκη. Χαιρετισμό, επίσης, απεύθυνε και ο Γεν. Δντής της ΟΑΚ, Άρχων Ιερομνήμων της Α.τ.Χ.Μ.Ε. Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων