23/11/2022 24/11/2022 Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου.   Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο...
23 Νοεμβρίου, 2022 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2022 - 1:55

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου.

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευμενείας κ. Ειρηναίο, συμπροσευχουμένου από του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

 

Εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων, προ της Απολύσεως, προσεφώνησε κατάλληλα τον εορτάζοντα Ιεράρχη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ευχόμενος υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου «Μαρτυρία» που μετέδωσε ζωντανά τις διήμερες Ακολουθίες και τον ευσεβή λαό, οι οποίοι προσέτρεξαν κατά την ημέρα αυτή, για να συνεορτάσουν μαζί του την εορτή της μνήμης του Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου.

Κατά τις Ιερές Ακολουθίες, ετέθησαν σε προσκύνηση αποτμήματα ιερών λειψάνων του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και του προσφάτως καταταγέντος στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου, τα οποία κόμισε από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος, καθώς και απότμημα ιερού λειψάνου του τιμωμένου Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου.

Παρέστησαν τοπικοί άρχοντες, οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Λευτέρης Κοπάσης, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές και αρκετός κόσμος παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Περισσότερες φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων