11/12/2023 11/12/2023 Στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, Κισάμου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ενώπιον της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης εκ της νήσου των Κυθηραίων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και συνευχομένου του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Η Εικόνα, η οποία από χθες το απόγευμα αφίχθη στην Κίσαμο, με...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 16:52

Θεία Λειτουργία ενώπιον της Χαριτοβρύτου Εικόνας Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία ενώπιον της Χαριτοβρύτου Εικόνας Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στην Κίσαμο

Στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, Κισάμου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ενώπιον της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης εκ της νήσου των Κυθηραίων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και συνευχομένου του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Η Εικόνα, η οποία από χθες το απόγευμα αφίχθη στην Κίσαμο, με ειδικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, έχει τεθεί σε προσκύνημα, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία Της που εξέρχεται από τα Κύθηρα. (Διαβάστε αναλυτικά: Η Χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας από τα Κύθηρα στην Κίσαμο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ))

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος, με ιερά συγκίνηση και δέος, αναφέρθηκε στην έλευση της Χαριτοβρύτου Εικόνας καθώς ως είπε, η έλευσή Της καθίσταται αιτία και πηγή χαράς και ευλογίας δια τον τόπο και τους ανθρώπους του, την Κρήτη ολάκερη, σημειώνοντας: «Κοινωνοί και μέτοχοι της χαράς αυτής της Εκκλησίας μας, η Παναγία καλεί όλους μας να βιώσουμε αυτή την καρδιακή ευφροσύνη και χαρά, να ανοίξουμε τις καρδιές μας να πλημμυρίσουν από την σωστική Της χάρι, την γλυκιά Της παρουσία, την αγιαστική Της ευλογία. Μυστήριο της δωρεάς του Θεού η έλευση Της εν τω μέσω ημών, μυστήριο που απλόχερα χαρίζει σε όλους μας η δική Του αγάπη, ανοίγοντας μας δρόμους και λεωφόρους δια τον προσωπικό μας αγιασμό».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε και πάλι, με λόγους ευγνωμοσύνης και καρδιάς, τον συνευχόμενο Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ «δια τον πνευματικό θησαυρό» που κόμισε, «προς ευλογία και αγιασμό του λαού του Θεού», ως και τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, τον Πρόεδρο της Εγχώριας Περιουσίας κ. Ευάγγελο Βερνάρδο και όλους τους εκλεκτούς, παρόντες, προεστούς των Κυθήρων.

Ακολούθως ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ διένειμε το αντίδωρο σε μαθητές των Σχολείων που μετείχαν και στο πλήθος προσκυνητών που είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και τους προαύλιους χώρους. Συγκινητική η συνεχής προσέλευση προσκυνητών απ΄ όλη την Μεγαλόνησο, δια να προσκυνήσουν και λάβουν την ευλογία της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, η Οποία θα παραμείνει έως το μεσημέρι της Τετάρτη, 13 Δεκ., πλουτίζοντας τους εορτασμούς του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της Κισάμου, κατά το εόρτιο διήμερο.

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Ιερά Λιτανεία, Ιερά Παράκληση, Ιερά Αγρυπνία, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία την κυριώνυμο ημέρα, 12 Δεκ., Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός, πλουτίζουν και ομορφαίνουν την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος.

Επ΄ ευκαιρία της ελεύσεως των υψηλών προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, ο οποίος με περισσή ευγένεια, υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο γραφείο του, ανταλλάσοντας αναμνηστικά ενθυμήματα.

Ακολούθησε επίσκεψη εις τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του και φιλοξένησε, πλουσιοπάροχα και αρχοντικά, τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, του Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου εκφράζοντας τις φιλάδελφες ευχαριστίες του δια «την πολύ αγάπη και αβραμιαία φιλοξενία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων