30/05/2020 30/05/2020 Στην γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, το όμορφο Σηρικάρι Κισάμου και στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου, ο οποίος βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από την πατρική Του οικία που έχει μετατραπεί σε προσκύνημα, Ναός κτισμένος σε γη που δώρισε στην Ι. Μ. Κισάμου και Σελίνου η οικογένεια του Οσίου Νικηφόρου, συνεχίζονται οι Ιερές Παρακλήσεις...
30 Μαΐου, 2020 - 14:10

Θεία Λειτουργία στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Στην γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, το όμορφο Σηρικάρι Κισάμου και στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου, ο οποίος βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από την πατρική Του οικία που έχει μετατραπεί σε προσκύνημα, Ναός κτισμένος σε γη που δώρισε στην Ι. Μ. Κισάμου και Σελίνου η οικογένεια του Οσίου Νικηφόρου, συνεχίζονται οι Ιερές Παρακλήσεις και οι Θείες Λειτουργίες, με την μνημόνευση των χιλιάδων ονομάτων (υπέρ υγείας και αναρρώσεως) Χριστιανών απ΄ όλη την οικουμένη, οι οποίοι έστειλαν και συνεχίζουν να αποστέλλουν (ηλεκτρονικώς) ονόματα για μνημόνευση, υπέρ υγείας και αναπαύσεως.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ως Ιερεύς, με την συμμετοχή του υπεύθυνου του Προσκυνήματος Αρχ. π. Χρυσάνθου ως και του π. Αντωνίου Μουτιάμπα, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως, ιεραποστόλου, ο οποίος διακονεί εις την Ι. Μητρόπολη Ουγκάντας.

Κατά την διάρκεια της ιεράς Προσκομιδής και άλλοι Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως προσευχήθηκαν και διάβασαν ονόματα, δια να αναπεμφθούν δεήσεις και προσευχές για τις χιλιάδες ψυχές που ένιωσαν την ανάγκη να αποστείλουν, προς μνημόνευση και προσευχή, τα ονόματα των.

«Έργο της Εκκλησίας, σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, είναι η προσευχή. Καθώς η Εκκλησία είναι μια διαρκής, αέναη, Θεοφανεία. Ζυμώνεται με τις ανάγκες και τον πόνο του λαού, η καρδιά Της κτυπά για τον λαό και αυτό τον πόνο τον μεταμορφώνει σε προσευχή και ευχή, ζεσταίνοντας την ψυχή του ανθρώπου. Η ιερότητα του είναι στην ιερή εκδαπάνηση του έχειν. Η προσευχή είναι η εσωτερική εκείνη δύναμη που αλλάζει την ζωή μας, κρίνει την ποιότητα της πνευματικής μας ζωής και μας κάνει να νιώθουμε ότι ο Θεός μας αγαπά. Ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός ζωντανό παράδειγμα, απόδειξη, της Θείας Χάριτος που δέχεται ο άνθρωπος δια της προσευχής, μεταμορφώνοντας τον σε σκεύος εκλογής. Ο έμπονος πνευματικός του αγώνας, κυρίως όμως η καρδιακή του προσευχή, τον χαρίτωσαν να θαυματουργεί ακόμα και εν ζωή. Στους χαλεπούς καιρούς μας ο Άγιος Θεός μας παρηγορεί δια μέσω των Αγίων Του, ιδιαιτέρως του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, ο Οποίος γίνεται αιτία παρηγοριάς, στήριξης και ανακούφισης χιλιάδων πονεμένων, κατατρεγμένων και θλιβομένων ψυχών ανά την οικουμένη. Οι πρεσβείες Του ως «δρόσος Αερμών» δροσίζουν τις ψυχές και τις καρδιές όσων προστρέχουν σε Εκείνον και, με ταπείνωση και συντριβή καρδίας, επικαλούνται την χάρι και τις πρεσβείες Του. Για τούτο, αδελφοί, μην μας τρομάζει καμία ασθένεια, κανείς ιός και κανένας φόβος μην επιτρέψουμε να εμφωλεύσει στις ψυχές μας. Όσο δυναμώνουμε στην πίστη, δια της προσευχής, τόσο οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες της ζωής, οι ασθένειες, οι θλίψεις, οι απογοητεύσεις, μεταμορφώνονται σε οχήματα που μας οδηγούν στην ανοιχτή αγκαλιά του Θεού. Ο Όσιος Νικηφόρος ας είναι όχι μόνον ο τόπος, το πρόσωπο της αναπαύσεως μας, αλλά και το ζωντανό παράδειγμα της μεγάλης αυτής αλήθειας της πίστεως μας.», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αναπέμποντας και ειδική δέηση-προσευχή της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, δια τους δοκιμαζομένους και εν ασθενεία ευρισκομένους αδελφούς μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων