08/03/2020 08/03/2020 Στην ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς εορτάστηκε η μεγάλη ημέρα και εορτή της πίστεως και ευσεβείας μας, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων, κατά το Βυζαντινό Τυπικό, πέριξ της Μονής.           Ακολούθως...
08 Μαρτίου, 2020 - 17:06
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2020 - 20:05

“Δεν είναι ο ιός της γρίπης, αλλά το μικρόβιο της ολιγοπιστίας”

Διαδώστε:
“Δεν είναι ο ιός της γρίπης, αλλά το μικρόβιο της ολιγοπιστίας”

Στην ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς εορτάστηκε η μεγάλη ημέρα και εορτή της πίστεως και ευσεβείας μας, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων, κατά το Βυζαντινό Τυπικό, πέριξ της Μονής.

 

 

 

 

 

Ακολούθως εις την παρακείμενη Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση του Ιδρύματος, με θέμα: «Ορθοδοξία και Νέες Τεχνολογίες». Ομιλητές ο Δρ. Μιχαήλ Λαγουδάκης, Αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο Δρ. Παναγιώτης Παρτσινέβελος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Συντονιστής ο Γεν. Δντής της ΟΑΚ, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και συμμετέχοντες που είχαν κατακλύσει το κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος, καταθέτοντας σκέψεις και προβληματισμούς ως προς την καλπάζουσα «ψηφιακή επανάσταση» των καιρών μας.

 

 

Ακολούθως οι εκλεκτοί ομιλητές αναφέρθηκαν εις τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας, την ωφελιμότητα τους και την ανάγκη διαφύλαξης της αξίας του ανθρώπου ως πρόσωπο. Εντύπωση προκάλεσε ο «Ερμής», ρομπότ το οποίο είχε προγραμματιστεί από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης σε μία επίδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΑΚ, με λόγους θερμούς χαιρέτισε και καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και το πολυπληθές ακροατήριο. Αναφέρθηκε εις το νόημα της ημέρας, καταθέτοντας σύντομο προβληματισμό σε σχέση με τα ακούσματα των καιρών ως και το θέμα της εκδήλωσης, σημειώνοντας:

«Ο άνθρωπος των καιρών μας μοιάζει να συγχέει την πίστη με την επιστήμη, έννοιες εν πολλοίς ασυμβίβαστες μεταξύ τους, καθώς η επιστήμη και η τεχνολογία φαίνεται να έχουν ειδωλοποιήσει τα κατορθώματα τους. Πίστη σημαίνει υπέρβαση της λογικής, όχι απόρριψη της, υπέρβαση. Είναι φανερό ότι στους καιρούς μας το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο ιός της γρίπης, ούτε ο ιός του πανικού, αλλά το μικρόβιο της ολιγοπιστίας. Όσοι μιλούν για «Χριστιανοταλιμπανισμό», «μεσαίωνα» και «σκοταδισμό», αναφερόμενοι στους Ορθόδοξους πιστούς οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στην πίστη των πατέρων τους, αρνούμενοι να ασπαστούν το παραμύθι της απιστίας που εκείνοι θέλουν να… πουλήσουν, προσβάλλοντας την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού με τους απαξιωτικούς και απαράδεκτους αυτούς χαρακτηρισμούς που του προσάπτουν, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα τους ξεπεράσει η Ιστορία, καθώς «ταλιμπανισμός», «μεσαίωνας» και «σκοταδισμός», είναι το δικό τους παραμύθι της απιστίας. Το πρόβλημα τους δεν είναι ο ιός της γρίπης αλλά το πώς ο Χριστός θανατώνει τον θάνατο και ανασταίνει την ζωή γι΄ αυτό, διογκώνοντας την λογική και αποδυναμώνοντας την πίστη, στοχεύουν στην αποδόμηση της. Ματαιοπονούν», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

 

 

Η Πατριαρχική Μονή Γωνιάς κατακλύστηκε από πλήθος πιστών, πολλοί από τους οποίους μετείχαν εις το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Τον Πρωθυπουργό της Χώρας εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλειος Διγαλάκης. Μετείχαν ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης, η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείο της Βουλευτού Χανίων κας Ντόρας Μπακογιάννη, λόγω απουσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, όλοι οι Δήμαρχοι της περιοχής, οι Πρυτανικές Αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης, Άρχοντες οφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου, όλοι οι Διοικητές των Μονάδων (Στρατού, Αστυνομίας, Αεροπορίας, Ναυτικού, Πυροσβεστικής, κ.α.) του Νομού Χανίων, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων και πλήθος κόσμου, τόσο εις την Θεία Λειτουργία, όσο και εις την εορτή της ΟΑΚ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων