20/04/2023 20/04/2023 Ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά κέντρα «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» του Νομού Χανίων πλημμύρισε από την αγάπη του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και γέμισε ασφυκτιά το κέντρο, το οποίο πρόσθεσε επιπλέον τραπεζοκαθίσμαστα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο πλήθος των προσερχομένων. Ανάμεσα τους ο  Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.Θεοδώρητος, εκπρόσωπος-διευθυντής στο εν Αθήναις...
20 Απριλίου, 2023 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2023 - 11:56

Βραδιά αγάπης για ενίσχυση των πολυτέκνων της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου

Διαδώστε:
Βραδιά αγάπης για ενίσχυση των πολυτέκνων της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου

Ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά κέντρα «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» του Νομού Χανίων πλημμύρισε από την αγάπη του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και γέμισε ασφυκτιά το κέντρο, το οποίο πρόσθεσε επιπλέον τραπεζοκαθίσμαστα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο πλήθος των προσερχομένων.

Ανάμεσα τους ο  Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.Θεοδώρητος, εκπρόσωπος-διευθυντής στο εν Αθήναις γραφείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, (φιλοξενούμενος του  Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού), ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ως και ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος. Πρωτοσύγκελλοι, Ηγούμενοι, Κληρικοί εκ των Ι. Μητροπόλεων Κυδωνίας και Αποκορώνου και Κισάμου και Σελίνου. Βουλευτές του Νομού, οι Δήμαρχοι Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης και Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, Στρατηγός Αστυνομίας Κρήτης, Αντιδήμαρχοι-Περιφερειακοί-Δημοτικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι εκ του ευρέως πολιτικού φάσματος, ως και πλήθος κόσμου που υπερέβη τους χίλιους.

Η ποιοτική και ιδιαίτερα προσεγμένη αυτή πολιτιστική, παραδοσιακή βραδιά-εκδήλωση περιελάμβανε πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακής-Κρητικής μουσικής, με τον διεθνούς φήμης αναγνωρισμένο Κρητικό καλλιτέχνη Αντώνη Μαρτσάκη και το συγκρότημα του, με την συμμετοχή έξι αναγνωρισμένων και εγνωσμένου κύρους καλλιτεχνικών συγκροτημάτων από έξι διαφορετικές Σχολές παραδοσιακής μουσικής και Κρητικού χορού. Τόσο ο καλλιτέχνης κ.Μαρτσάκης, όσο και οι Σχολές χορού, ως και το κέντρο διασκέδασης προσέφεραν αφιλοκερδώς όλες τις υπηρεσίες τους για την στήριξη και ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης, ο οποίος ήταν διττός. Η στήριξη πολύτεκνης οικογένειας, η οποία χρήζει οικονομικής αρωγής σε επικείμενη σοβαρή χειρουργική επέμβαση μέλους αυτής ως και η κάλυψη αναγκών που δημιουργήθηκαν από επιπρόσθετες εργασίες στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου, στην γενέτειρα του το Συρικάρι Κισάμου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με καρδιακούς λόγους αγάπης, καλωσόρισε, χαιρέτισε και υποδέχθηκε τους Σεβ. αγίους Αρχιερείς και το πλήθος των προσερχομένων που κατέκλυσαν το κέντρο, αναφέροντας μεταξύ άλλων. «Στην ανεκλάλητη χαρά που μας χάριζει η Ανάσταση του Χριστού μας, η Οποία διαλύει κάθε σκοτάδι, φόβο, αγωνία και θάνατο της ζωής, προστίθεται και η παρούσα χαρά της κοινωνίας και συναναστροφής με τα φωτεινά, χαριτωμένα και ευλογημένα πρόσωπα πάντων υμών, καθώς εκ του περισσεύματος της αγαπώσης καρδίας σας πληρούται και η ημετέρα καρδία. Βιώνουμε σήμερα άλλο ένα θαύμα του μεγάλου και θαυματουργού Αγίου μας, του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, ο Οποίος είναι και το Πρόσωπο που κάλεσε όλους μας σε αυτό το πανηγύρι της χαράς και της προσφοράς αγάπης», κατέληξε ο  κ. Αμφιλόχιος.

Ακολούθως προσκάλεσε τον ιδιοκτήτη του κέντρου κ. Κυριάκο Παπασηφάκη, τον επιχειρηματία και μέγα ευεργέτη της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιάκωβο Χονδράκη, τον Καλλιτέχνη κ. Αντώνιο Μαρτσάκη ως και τους επικεφαλείς των συγκροτημάτων: «Παραδοσιακός Σύλλογος ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ», Όμιλος Βρακοφόρων «ΚΙΣΑΜΟΣ», Χορευτικός Σύλλογος «Η ΚΙΣΑΜΟΣ», Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΓΗΓΕΝΗΣ», Αθλητικός-Χορευτικός Σύλλογος «ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ», Χορευτική Ομάδα «ΔΡΑΠΑΝΙΑ», τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, απονέμοντας τους «ευχαριστιακό αντίδωρο». Ακολούθησε η ευλογία της τραπέζης υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδώρητου, τον οποίο ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε ιδιαιτέρως, και τον λόγο έλαβε ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος (Τσαχάκης), ο οποίος και συντόνισε την όλη εκδήλωση.

Ο  Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος έκανε ειδική αναφορά εις τον π. Χρύσανθο, καθώς όπως είπε: «υπήρξε η ψυχή της αποψινής βραδιάς αφού εκείνος έτρεξε, αναζήτησε, οργάνωσε και υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία το όλο εγχείρημα». Παρατέθηκαν πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, ως και κλήρωση με πλούσια-ακριβά δώρα, όλα προσφορές αγάπης. Τα ονόματα των χορηγών-δωρητών μνημονεύτηκαν από τον π. Χρύσανθο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων