10/06/2022 10/06/2022 Μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά λόγου και μουσικής, η οποία εξελίχθηκε σε πνευματική πανδαισία, ευαισθητοποιώντας και προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά στους εκατοντάδες συμμετέχοντες, οργανώθηκε στους προαύλιους χώρους των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με φόντο τον Ι. Ν. του Αγίου Οικουμενίου. Η όμορφη και ιδιαίτερα συγκινητική αυτή βραδιά αφορούσε συναυλία και...
10 Ιουνίου, 2022 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 8:50

Χαρισματικά παιδιά ένωσαν τις φωνές τους και παρέδωσαν μηνύματα ζωής στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Χαρισματικά παιδιά ένωσαν τις φωνές τους και παρέδωσαν μηνύματα ζωής στην Κίσαμο

Μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά λόγου και μουσικής, η οποία εξελίχθηκε σε πνευματική πανδαισία, ευαισθητοποιώντας και προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά στους εκατοντάδες συμμετέχοντες, οργανώθηκε στους προαύλιους χώρους των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, με φόντο τον Ι. Ν. του Αγίου Οικουμενίου.

Η όμορφη και ιδιαίτερα συγκινητική αυτή βραδιά αφορούσε συναυλία και παρουσίαση παιδιών με ιδιαίτερα χαρίσματα και δεξιότητες. Διοργανωτές: Η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, Κέντρο Αποθεραπείας -Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας «Ο Άγιος Σπυρίδων» Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «Χάρισμα», με την Νεφέλη Αντωνίου, και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κισάμου. Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης, το Κοινωφελές Ίδρυμα: «Ιωάννη Σ. Λάτση».

Τα χαρισματικά παιδιά από την Κύπρο, με πρωταγωνίστρια την γνωστή και ξεχωριστή Νεφέλη Αντωνίου, συνεπικουρούμενα και από τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες του ΕΕΕΕΚ Κισάμου, ένωσαν τις φωνές τους, μα κυρίως την αγάπη τους για την ζωή, και παρέδωσαν μαθήματα και μηνύματα ζωής στους εκατοντάδες μετέχοντες που, με παρατεταμένα χειροκροτήματα, εξέφρασαν την χαρά και συγκίνηση τους. Χαιρετισμούς απεύθυναν εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου «Χάρισμα» η Αντιπρόεδρος κα Αντωνίου Αικατερίνη, ευχαριστώντας για την πρόσκληση και σημειώνοντας: «Απώτερος σκοπός του Συνδέσμου «Χάρισμα» είναι η πλήρης ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία, να τους δοθεί η ευκαιρία να προβάλουν το μεγάλο τους «χάρισμα» μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα, ο Σύνδεσμος θέλει να στείλει μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας στο κοινωνικό σύνολο». Ο Διοικητικός Δντής του Αννουσάκειου Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιος Αρετάκης, αναφέρθηκε στην συνεργασία του Αννουσάκειου Ιδρύματος με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο «Χάρισμα» και τις προοπτικές νέων συνεργασιών.

Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό, εκ μέρους του απουσιάζοντος σε υπηρεσιακό ταξίδι Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Παν. Αρχ. κ. Αγαθάγγελος Κουμαρτζάκης, σημειώνοντας: «Μεταφέρω την ευχή και την αγάπη του, το άοκνο ενδιαφέρον του και τα θερμά του συγχαρητήρια του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Αμφιλοχίου στα παιδιά με τα πολλά και ιδιαίτερα χαρίσματα που σήμερα κατακλύζουν και αναζωογονούν τις καρδιές μας. Μέσα σε ένα κόσμο που φαντάζει να χωλαίνει από αισιοδοξία και ελπίδα στις δυσκολίες της ζωής, ο Παγκύπριος σύνδεσμος «Χάρισμα», η δράση του οποίου έχει την ανάδειξη και προβολή καλλιτεχνικών και πολλών άλλων δραστηριοτήτων, μέσα από παιδιά με ιδιαίτερα χαρίσματα που μας δίνουν δύναμη από την δύναμη τους, ελπίδα και αισιοδοξία για τις δυνατότητες του ανθρώπου που -παρά τις όποιες δυσκολίες- δεν καθηλώνεται και δεν τα παρατάει. Αγαπητά και ευλογημένα μας παιδιά, σας ευχαριστούμε για τα μαθήματα ζωής που δίνετε σε όλους μας. Σας ευχαριστούμε που γεμίζετε την καρδία και την ζωή μας με νότες ελπίδας, χαράς και αισιοδοξίας. Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε στην ζωή μας και μας δίνετε την δυνατότητα να μοιραστούμε μαζί σας την αγάπη μας στα πρόσωπα, τόσο τα δικά σας, της αγαπητής Νεφέλης μας, ως και όλων των παιδιών που την πλαισιώνουν, όσο και όλων των συντελεστών του Παγκύπριου συνδέσμου «Χάρισμα», που καταθέτουν τον εαυτό τους, το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την ανιδιοτελή τους αγάπη στα πρόσωπά σας. ….Είναι γνωστό ότι η τοπική μας Εκκλησία δια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αμφιλοχίου, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και αισθήματα για όλα αυτά τα παιδιά που αποτελούν φως στα σκοτάδια της ζωής και πυξίδα πορείας για όλους μας».

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η κα Μαρία Κατάκη, Κοινωνική Λειτουργός του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι Κισάμου», της Ι. Μ. Κισάμου και Σελίνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων