18/12/2019 18/12/2019 Πλούσιο σε εκδηλώσεις και δράσεις 5/ήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων οργανώνει η Ι.Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου στους χώρους του «Τσατσρωνάκειου» Πολιτιστικού Πολυκέντρου Της, με την συμμετοχή δεκάδων παιδιών και πλήθους κόσμου που αγκαλιάζει τις όμορφες και ξεχωριστές-μοναδικές αυτές εκδηλώσεις του Τσατσαρωνάκειου. Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με έκθεση παιδικού βιβλίου, την οποία επισκέφθηκαν εκατοντάδες παιδιά Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης...
18 Δεκεμβρίου, 2019 - 23:00

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κίσαμο

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κίσαμο

Πλούσιο σε εκδηλώσεις και δράσεις 5/ήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων οργανώνει η Ι.Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου στους χώρους του «Τσατσρωνάκειου» Πολιτιστικού Πολυκέντρου Της, με την συμμετοχή δεκάδων παιδιών και πλήθους κόσμου που αγκαλιάζει τις όμορφες και ξεχωριστές-μοναδικές αυτές εκδηλώσεις του Τσατσαρωνάκειου.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με έκθεση παιδικού βιβλίου, την οποία επισκέφθηκαν εκατοντάδες παιδιά Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής όπου ξεναγήθηκαν σε δεκάδες τίτλους παιδικών βιβλίων και επικοινώνησαν με την συγγραφέα Παιδικού Βιβλίου κα Κατερίνα Δανδουλάκη-Χιόνη, η οποία και μίλησε σε εκδήλωση με θέμα: «Το βιβλίο ο καλύτερος φίλος του παιδιού και ο καλύτερος σύμμαχος το γονιού».

Ακολούθησε βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής με τους μαθητές του Ωδείου της Μητροπόλεως στις Σχολές: Λαούτου, Λύρας, Βιολιού, Μαντολίνου να παρουσιάζουν παραδοσιακά Κάλαντα και τραγούδια. Εορταστική Συναυλία από τις Σχολές Κλασικών και Μοντέρνων Οργάνων του Ωδείου της Μητροπόλεως: Μουσικής Προπαιδείας, Κλασικής Κιθάρας, Πιάνου, Κλασικού Βιολιού, Κιθάρας, Μπάσου, Αρμονίου, πλούτισε τις εκδηλώσεις του 5/ημέρου, με την συμμετοχή της Παιδικής και Εφηβικής Χορωδίας του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως και την Παιδική Ορχήστρα του Ωδείου Ι. Μανιουδάκης.  Οι μαγείρισσες της Μητροπόλεως: Βίκυ, Μαρία, Γωγώ ψήνουν μαζί με τα παιδιά γιορτινά εδέσματα, λέγοντας τους «μελίρρυτες ιστορίες» για μικρούς ζαχαροπλάστες Νηπιαγωγείου & Δημοτικού. Το 5ήμερο των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με δραματοποιημένο επίκαιρο παραμύθι με παιδιά και εκπαιδευτικούς και την καθοδήγηση του σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Καλογεράκη, για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος εξέφρασε τις πολλές και εγκάρδιες ευχαριστίες του στους έμπειρους και καταξιωμένους Καθηγητές του Ωδείου της Μητροπόλεως ως και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ.Ιωάννη Καστρινάκη για την «ποιότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα τους», καθώς όπως ανέφερε: «140 και πλέον παιδιά και έφηβοι φοιτούν στις Σχολές του Ωδείου, σπουδάζοντας την μουσική και καλλιεργώντας τον ψυχικό τους κόσμο», σημειώνοντας: «Χαιρόμεθα ιδιαίτερα που στην πεζή καθημερινότητα του σήμερα δεκάδες παιδιά του τόπου μας μέσω της μουσικής που σπουδάζουν στο Ωδείο της Ι. Μητροπόλεως μας δεν μυούνται απλά στον χώρο της τέχνης και της μουσικής αλλά σμιλεύουν την ψυχή και την καρδιά τους, καθώς η μουσική καλλιεργεί τον έσω άνθρωπο, ανοίγοντας του ορίζοντες ζωής. Τα Χριστούγεννα που και πάλι καλούμεθα να βιώσουμε σε λίγες ημέρες, κατ΄ εξοχήν γιορτή αγάπης, καλούν όλους μας να ανοίξουμε διάπλατα τις ψυχές και τις καρδιές μας για να βρει κατάλυμα ο Χριστός που και πάλι γεννιέται στον κόσμο, για να διαλύσει το πηχτό σκοτάδι που βασιλεύει στις ψυχές μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος «ευφρόσυνα, χαρούμενα, ευλογημένα και φωτεινά Χριστούγεννα». Παράλληλα απονεμήθηκαν πτυχία σε πτυχιούχο του Ωδείου στο Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής ως επίσης και στο Τμήμα Βιολιού. Κατά το 5/ήμερο των εκδηλώσεων λειτουργεί παζάρι στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου για την ενίσχυση του ΕΕΕΚ Κισάμου (ειδικό Σχολείο).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων