03/12/2018 03/12/2018 Με πνευματική αγαλλίαση και χαρά εορτάστηκε και φέτος στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής Χανίων η μνήμη του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου. Στην αγρυπνία συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός,...
03 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:29

Αρχιερατική Αγρυπνία στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής

Διαδώστε:
Αρχιερατική Αγρυπνία στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής

Με πνευματική αγαλλίαση και χαρά εορτάστηκε και φέτος στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής Χανίων η μνήμη του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου. Στην αγρυπνία συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ενώ συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μονής Εσφιγμένου, Αγίου Όρους, π. Βαρθολομαίος, ιερείς, η αδελφότητα της Μονής και μεγάλο πλήθος προσκυνητών, εκ των οποίων πολλοί νέοι.

Μετά το πέρας της αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος και οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευχήθηκαν σε όλους να έχουν την ευλογία του Αγίου Πορφυρίου, που είναι δώρο Θεού, χαρά και ελπίδα για το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Οι Αρχιερείς, επίσης, ευχήθηκαν την επόμενη χρονιά να εορταστεί η μνήμη του Αγίου στον νέο Ναό προς τιμήν του στη Μονή, του οποίου η ανέγερση συνεχίζεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων