10/11/2018 10/11/2018 Με λαμπρότητα εορτάστηκε το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου 2018 η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στην Κρήτη. Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά Χανίων ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος...
10 Νοεμβρίου, 2018 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2018 - 20:21

Λαμπρός εορτασμός του Αγ. Νεκταρίου στην Ι. Μητρ. Κυδωνίας

Διαδώστε:
Λαμπρός εορτασμός του Αγ. Νεκταρίου στην Ι. Μητρ. Κυδωνίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου 2018 η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στην Κρήτη.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά Χανίων ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο προς τους εκατοντάδες ευσεβείς προσκυνητές.

Στην συνέχεια σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή ενώ στρατιωτικά εμβατήρια απέδωσε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Να σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτη Ιακώβου Γιαμαίου, παλαιού και σεβαστού καθηγητή βυζαντινής μουσικής στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων