19/01/2019 19/01/2019 Παρουσία ευλαβών προσκυνητών  εορτάστηκε την Πέμπτη 17 Ιανουρίου η μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στους ορεινούς Λάκκους Κυδωνίας. Στην πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του...
19 Ιανουαρίου, 2019 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2019 - 14:23

Μητρ.Κυδωνίας: O Άγιος Αντώνιος πρότυπο του ορθοδόξου μοναχικού ιδεώδους

Διαδώστε:
Μητρ.Κυδωνίας: O Άγιος Αντώνιος πρότυπο του ορθοδόξου μοναχικού ιδεώδους

Παρουσία ευλαβών προσκυνητών  εορτάστηκε την Πέμπτη 17 Ιανουρίου η μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στους ορεινούς Λάκκους Κυδωνίας.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο Μάλεμε συμπροσευχούμενου του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και Κληρικών της Μητροπόλεως.

 

Και τις δύο ημέρες στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και τα χαρίσματα του Αγίου Αντωνίου, ο οποίος αποτέλεσε το πρότυπο του ορθοδόξου μοναχικού ιδεώδους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων