12/06/2021 12/06/2021 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, τελέσθηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου Ονουφρίου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Ενορίας Κουνουπιδιανών στην οποία διακονεί ο Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής του Ακρωτηρίου Αρχιμ. Ευμένιος Ρενιέρης, ο...
12 Ιουνίου, 2021 - 12:25

“60 ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ονούφριος μιλούσε με τον Θεό”

Διαδώστε:
“60 ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ονούφριος μιλούσε με τον Θεό”

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, τελέσθηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου Ονουφρίου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Ενορίας Κουνουπιδιανών στην οποία διακονεί ο Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής του Ακρωτηρίου Αρχιμ. Ευμένιος Ρενιέρης, ο οικείος Εφημέριος Αρχιμ. Νικηφόρος, ο Διάκονος π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης, ενώ παρέστη συμπροσευχούμενος στο Ιερό αναλόγιον ο π. Βασίλειος Κιάσσος.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Άγιος Ονούφριος, ο επίγειος αυτός άγγελος, 60 ολόκληρα χρόνια φώναζε στον Θεό: ” με ακούς Θεέ μου;” Και ο Θεός σε κάθε αίτημα του του απαντούσε και πραγματοποιούσε την επιθυμία του και την προσευχή του….

Τέλος ευχήθηκε ο Άγιος Ονούφριος να μας αγγίξει στις καρδιές μας, να μας δείξει τον δικό του το δρόμο για να κάνουμε και εμείς το βάδισμα που χρειάζεται για να συναντήσουμε τον Θεό…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων