26/10/2022 26/10/2022 Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου 2022, στον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Τους Αρχιερείς...
26 Οκτωβρίου, 2022 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 20:41

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Δημήτριο Κουνουπιδιανών από τους Μητροπολίτες Κισάμου και Κυδωνίας

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Δημήτριο Κουνουπιδιανών από τους Μητροπολίτες Κισάμου και Κυδωνίας

Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου 2022, στον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Κληρικοί και Ιεροδιάκονοι εν μέσω μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας για τον εορτασμό του λαοφιλούς Αγίου της Ορθοδοξίας Δημητρίου, μεταξύ των οποίων ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσυγκέλλος της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και Εφημέριος της Ενορίας Κουνουπιδιανών Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκα, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Πορφύριος Μπικουβαράκης και οΠανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χρύσανθος Τσαχάκης.

Με λόγια αγάπης ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Κατόπιν ο  Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος με λόγια επίκαιρα, ωφέλιμα και πνευματικά μίλησε προς το ευσεβές εκκλησίασμα για την ζωή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού του οποίου το ιερό λείψανο είναι από την παραμονή της εορτής τοποθετημένο στο κέντρο του Ναού ως ευλογία μεγάλη για την Μητρόπολη και την Ενορία.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Ενορίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων