20/05/2021 21/05/2021 Με την δέουσα λαμπρότητα ξεκίνησαν την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο φερώνυμο Ενοριακό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών. Των θρησκευτικών – λατρευτικών ακολουθιών χοροστάτησε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχουμένων του Γενικού Αρχ. Επιτρόπου Πρωτ. του...
20 Μαΐου, 2021 - 22:39
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2021 - 0:39

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λενταριανών

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λενταριανών

Με την δέουσα λαμπρότητα ξεκίνησαν την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο φερώνυμο Ενοριακό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών.

Των θρησκευτικών – λατρευτικών ακολουθιών χοροστάτησε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχουμένων του Γενικού Αρχ. Επιτρόπου Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεωργίου Περάκη, του Πρεσβ. Στυλιανού Σταγάκη και του Διακόνου π. Ελευθερίου Ξαγοραράκη, παρουσία πλήθους πιστών που συνέρευσαν στην ενορία τηρώντας τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα,για να τιμήσουν τους δύο αυτούς Μεγάλους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στο βίο των δύο μεγάλων αυτών μορφών της Ορθοδοξίας μας και την εν γένει προσφορά τους στη θεμελίωση της χριστιανικής πίστης. Αυτοί οι Άγιοι έκαναν δώρο τον ευεργετικό Σταυρό του Χριστού, που από ένα φονικό όπλο, έγινε το σύμβολο της πίστης και της ευλογίας στη ζωή μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων