09/12/2021 09/12/2021 Τον όσιο Πατάπιο και τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας στη Φαλκονέρα, η οποία στοίχησε τη ζωή σε 224 ανθρώπους, τίμησαν στα Χανιά. Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και παρουσία πλήθους κληρικών και κόσμου, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την μνήμη του Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού στον Ιερό ναό που βρίσκεται...
09 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2021 - 9:21

Δεν ξέχασαν τα 224 θύματα του ναυαγίου της Φαλκονέρας

Διαδώστε:
Δεν ξέχασαν τα 224 θύματα του ναυαγίου της Φαλκονέρας

Τον όσιο Πατάπιο και τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας στη Φαλκονέρα, η οποία στοίχησε τη ζωή σε 224 ανθρώπους, τίμησαν στα Χανιά. Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και παρουσία πλήθους κληρικών και κόσμου, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την μνήμη του Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού στον Ιερό ναό που βρίσκεται στον περίβολο του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.

Συνάμα, τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη το 1969, και των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του Ε/Γ-Ο/Γ “Ηράκλειον” στη βραχονησίδα Φαλκονέρα.

Κατόπιν στο μνημείο που υπάρχει στην είσοδο του παλαιού λιμανιού τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του ναυαγίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου. Η ναυτική τραγωδία της Φαλκονέρας με τους 224 νεκρούς υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στις ελληνικές θάλασσες. Συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Δεκεμβρίου 1966, κοντά στη βραχονησίδα Φαλκονέρα, όταν το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Ηράκλειον», που εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά – Πειραιάς, βυθίστηκε λόγω μετατόπισης φορτίου, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 224 άνθρωποι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων