07/01/2022 07/01/2022 Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022. Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ευχήθηκε: «Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά και Θεοφώτιστα, και να φύγει γρήγορα η φονική πανδημία που ταλανίζει τον κόσμο!». Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 17:30

Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022. Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ευχήθηκε: «Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά και Θεοφώτιστα, και να φύγει γρήγορα η φονική πανδημία που ταλανίζει τον κόσμο!».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο εξηγώντας με απλό τρόπο τους συμβολισμούς της εορτής των Θεοφανείων και τη σημασία του Αγιασμού στη ζωή μας.

Ο Μέγας Αγιασμός τελέστηκε παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, και πλήθους ευσεβών προσκυνητών τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον παλαιό Λιμένα Χανίων όπου πραγματοποιήθηκε με απλότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων