01/06/2022 01/06/2022 «Δεύτε πάντες οι πιστοί προσκυνήσεων την του Χριστού Αγίαν Ανάστασιν». Αυτό ήταν το κάλεσμα, που στάλθηκε φέτος στους χριστιανούς της Πόλης, από τον εμπερίστατο Κοινοτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σωσθενίου. Και αρκετοί ήταν εκείνοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και ήρθαν και έψαλαν μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της πασχαλινής ευφροσύνης για τρίτη φορά κατά την...
01 Ιουνίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2022 - 17:18

«Δεύτε πάντες οι πιστοί προσκυνήσεων την του Χριστού Αγίαν Ανάστασιν» στη Στένη του Βοσπόρου

Διαδώστε:
«Δεύτε πάντες οι πιστοί προσκυνήσεων την του Χριστού Αγίαν Ανάστασιν» στη Στένη του Βοσπόρου

«Δεύτε πάντες οι πιστοί προσκυνήσεων την του Χριστού Αγίαν Ανάστασιν». Αυτό ήταν το κάλεσμα, που στάλθηκε φέτος στους χριστιανούς της Πόλης, από τον εμπερίστατο Κοινοτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σωσθενίου.

Και αρκετοί ήταν εκείνοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και ήρθαν και έψαλαν μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της πασχαλινής ευφροσύνης για τρίτη φορά κατά την λειτουργική περίοδο, που λήγει σήμερα, τον νικητήριο παιάνα «Χριστός ανέστη…», στη Στένη του Βοσπόρου.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 5 Μαΐου, ημέρα που τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Πατριαρχικός Επόπτης της Περιφέρειας Βοσπόρου και λειτούργησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερατικώς Προϊσταμενεύων της Κοινότητας Στένης, με τη συμμετοχή ευάριθμων ενοριτών, αλλά και προσκυνητών από τις γειτονικές Κοινότητες.

Ο πανηγυρισμός συνεχίστηκε την Κυριακή του Τυφλού 29 Μαΐου, όπου, μετά από πρόσκληση του Σεβ. Πατριαρχικού Επόπτη, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό ο Πανοσιολ. Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Συλλειτούργησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς και διακόνησε ο Ιερολ. Διάκονος της Σειράς κ. Βαρνάβας Γρηγοριάδης. Συμπροσευχθήκαν ενορίτες, αρκετοί Νιχωρίτες και προσκυνητές από διάφορα μέρη της Πόλης. Μετά από τη θεία μυσταγωγία, απόλαυσαν όλοι τον ολόδροσο αυλόγυρο του Ναού, στον οποίο δόθηκε μία ωραία δεξίωση και προσφέρθηκε η ευκαιρία της καλής επικοινωνίας μεταξύ του εκκλησιάσματος.

Η πασχαλινή ευφροσύνη ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 1 Ιουνίου, όταν τελέστηκε στον Ναό η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Επόπτη και συλλειτουργούντων των Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Τιμοθέου Ραϊλάκη-Βρανά και Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Κωνσταντίνου Βαρθολομαίου, Ιερατικώς Προϊσταμένου της γειτονικής Κοινότητας Νεοχωρίου, όπου ψάλθηκε και ξαναψάλθηκε -για τελευταία φορά φέτος- το «Χριστός ανέστη…».

Ακολούθησε προσκύνημα στην εικόνα της ένδοξης Ανάστασής Του.

 

Πηγή φωτογραφιών: Facebook ΝΕΟΧΩΡΙ ΒΟΣΠΟΡΟΥ – YENIKOY BOGAZICI

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων