28/08/2019 28/08/2019 Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην Κάινα Αποκορώνου που διακονεί ο Πρωτ. Χρήστος Παπουτσάκης και όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στην εορτή για να τιμήσει την σεπτή μνήμη του Αγίου. Εκατοντάδες νέοι περπάτησαν δεκάδες χιλιόμετρα κρατώντας τάματα για να τα προσφέρουν στον Άγιο Φανούριο, ο...
28 Αυγούστου, 2019 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2019 - 9:42

Νέοι περπατούν δεκάδες χιλιόμετρα για τον Αγ. Φανούριο

Διαδώστε:
Νέοι περπατούν δεκάδες χιλιόμετρα για τον Αγ. Φανούριο

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην Κάινα Αποκορώνου που διακονεί ο Πρωτ. Χρήστος Παπουτσάκης και όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στην εορτή για να τιμήσει την σεπτή μνήμη του Αγίου.
Εκατοντάδες νέοι περπάτησαν δεκάδες χιλιόμετρα κρατώντας τάματα για να τα προσφέρουν στον Άγιο Φανούριο, ο οποίος κάποια στιγμή τους φανέρωσε κάτι που επιθυμούσαν.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 27 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από Κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και άλλων Μητροπόλεων, παρουσία και των Αρχιερατικών Επιτρόπων της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη και της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκη.

Μετά την Αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις φανουρόπιτες που οι πιστοί προσέφεραν προς τιμήν του Αγίου για ευλογία και αγιασμό των ιδίων και των οικείων τους και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Φανουρίου, αλλά και στη σπουδαιότητα και αξία των Αγίων Μαρτύρων στη ζωή της Εκκλησίας, οι οποίοι πρέπει να αποτελούν οδοδείκτες στη ζωή μας.
Το παρών στην Λατρευτική σύναξη έδωσε και ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Την Παραμονή της εορτής στον ίδιο Ναό τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, ο οποίος τόνισε στο κήρυγμα του ότι σήμερα ήρθαμε να τιμήσουμε έναν πρακτικό Άγιο, ο οποίος χωρίς να μας αφήσει συγγράμματα και λόγους φανέρωσε σε εμάς με την παρουσία του την Αγάπη του Θεού.

Την Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό και Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στον Κάτω Γαλατά όπου διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης, ενώ Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και του οικείου Εφημερίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων