07/01/2023 07/01/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανήγγειλε την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Σταμάτη Αποστολάκη, Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Η εξόδιος Ακολουθία του του θα τελεστεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα στις 11 το πρωί. Η ταφή του θα γίνει αμέσως...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 11:37

Εκοιμήθη ο Άρχων Προστάτης των Γραμμάτων Σταμάτης Αποστολάκης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Άρχων Προστάτης των Γραμμάτων Σταμάτης Αποστολάκης

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανήγγειλε την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Σταμάτη Αποστολάκη, Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Η εξόδιος Ακολουθία του του θα τελεστεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα στις 11 το πρωί. Η ταφή του θα γίνει αμέσως μετά στον Ι. Ναό του Χριστού στον Καμπανό Σελίνου.

Στις 10 Μαρτίου του 2017 ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός είχε χειροθετήσει τον μακαριστο δάσκσλο σε Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο μακαριστός, είχε βραβευθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για τη συλλογή πολύτιμου λαογραφικού υλικού, είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως Κυδωνίας “Μαρτυρία”

Ήταν Μέλος της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Κρήτης (ΙΛΑΕΚ), Τακτικό Μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Δημιουργίας Ιστορικού Φυσικολαογραφικού Μουσείου Ομαλού και του Ιστορικού Μουσείου Αγίας Ειρήνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων