10/05/2022 10/05/2022 Στον λαμπροστόλιστο από αγιογραφίες Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, στην περιοχή Καμίνι της Λεωφόρου Σούδας στα Χανιά, όπου διακονεί ως ιερατικός προϊστάμενος ο Πρωτ. Βασίλειος Φραγκιαδάκης, τιμήθηκε χθες, 9 Μαΐου, ο εορτάζων Άγιος Χριστόφορος.  Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό πήραν...
10 Μαΐου, 2022 - 16:04
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2022 - 15:38

Εορτάσθηκε στα Χανιά ο Άγιος Χριστοφόρος

Διαδώστε:
Εορτάσθηκε στα Χανιά ο Άγιος Χριστοφόρος

Στον λαμπροστόλιστο από αγιογραφίες Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, στην περιοχή Καμίνι της Λεωφόρου Σούδας στα Χανιά, όπου διακονεί ως ιερατικός προϊστάμενος ο Πρωτ. Βασίλειος Φραγκιαδάκης, τιμήθηκε χθες, 9 Μαΐου, ο εορτάζων Άγιος Χριστόφορος. 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό πήραν μέρος πλήθος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το Θείο Λόγο κήρυξε με ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, συμπροσευχουμένου πλήθους ευσεβών Χριστιανών ανάμεσα τους και του Αντιδημάρχου Χανίων κ. Στυλιανού Μιχαηλάκη.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος μιλώντας μεταξύ άλλων για την αγάπη του Αγίου Χριστοφόρου προς τον Κύριο μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου πέριξ του Ναού με τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς, τους καλλικέλαδους ψάλτες και τον ευλογημένο λαό του Κυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων