21/03/2023 21/03/2023 Την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης, 19 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, μετά από πρόσκληση του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νίκου Παπαδάκη, μίλησε στα ογδόντα επτά (87) χρόνια από την εκδημία του Ελευθερίου Βενιζέλου. Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των Βενιζέλων, από τον Σεβ....
21 Μαρτίου, 2023 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 9:31

Επετειακή εκδήλωση για τα 87 χρόνια από την εκδημία του Ελευθερίου Βενιζέλου

Διαδώστε:
Επετειακή εκδήλωση για τα 87 χρόνια από την εκδημία του Ελευθερίου Βενιζέλου

Την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης, 19 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, μετά από πρόσκληση του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νίκου Παπαδάκη, μίλησε στα ογδόντα επτά (87) χρόνια από την εκδημία του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των Βενιζέλων, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, παρόντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού του και Ποιμενάρχου και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρώην Υπουργός κ. Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης, άλλοι Δήμαρχοι, ο Διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Μουστάκης και αξιωματικοί άλλων σωμάτων.

Ακολούθησε η ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, με θέμα: «Στον Ελευθέριο Βενιζέλο, από τους Καραθεοδωρήδες και τους Αδοσίδηδες. Η ρωμιοσύνη αποσπερίζει». Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας επικεντρώθηκε στις σχέσεις του νεαρού τότε Ελευθερίου Βενιζέλου, με τον χριστιανό Διοικητή Κρήτης, Αλέξανδρο Καραθεοδωρή, αλλά και τον ανεψιό του, διαπρεπή μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Επίσης, στον Κωστάκη Αδοσίδη, στον γιο του Αναστάση Αδοσίδη και τη σύζυγό του Έλλη Χατζηλαζάρου, από τη γνωστή μεγαλοαστική οικογένεια της Θεσσαλονίκης.

Οι σχέσεις, που διαμορφώθηκαν στην Κρήτη, με τις οικογένειες Αδοσίδη, Χατζηλαζάρου και με τον Ταχσίν Πασά της Θεσσαλονίκης, που είχε υπηρετήσει στην Κρήτη, διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην τελική είσοδο του διαδόχου Κωνσταντίνου, με τον ελληνικό στρατό, στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων