29/05/2023 29/05/2023 Με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Συμπροσευχήθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης και άλλοι Κληρικοί παρουσία πλήθους κόσμου, διπλωματικοί αντιπρόσωποι και τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου, ολοκληρώθηκαν...
29 Μαΐου, 2023 - 18:31

Επιμνημόσυνη δέηση για την Μάχη της Κρήτης στο Μάλεμε

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για την Μάχη της Κρήτης στο Μάλεμε

Με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Συμπροσευχήθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης και άλλοι Κληρικοί παρουσία πλήθους κόσμου, διπλωματικοί αντιπρόσωποι και τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου, ολοκληρώθηκαν στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, οι εκδηλώσεις για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Ακολούθησε ρίψη αλεξιπτωτιστών από την 1η ΜΑΛ και αεροπορική επίδειξη αεροσκάφους F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Στην σημασία της αντίστασης των Κρητικών και συμμάχων κατά την Γερμανική εισβολή στο νησί, αναφέρθηκαν σε χαιρετισμούς τους ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής και ο γενικός γραμματέας του δήμου Χανίων κ. Γεώργιος Φραγκιαδάκης, ενώ στην ομιλία του ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της περιόδου και επανέλαβε το αίτημα της αξιοποίησης από την τοπική κοινωνία του αεροδρομίου του Μάλεμε.

Εκδηλώσεις για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Φωτογραφίες: Παύλος Μπουζάκης και Ανδρέας Σολανάκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων