01/11/2021 01/11/2021 Πανηγυρικά τελέστηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης. Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού,...
01 Νοεμβρίου, 2021 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2021 - 12:11

Επίσκοπος Δορυλαίου: «Να μιμηθούμε το παράδειγμα των Αγίων Αναργύρων»

Διαδώστε:
Επίσκοπος Δορυλαίου: «Να μιμηθούμε το παράδειγμα των Αγίων Αναργύρων»

Πανηγυρικά τελέστηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Άγιοι Ανάργυροι πρώτα θεράπευαν την ψυχή και μετά το σώμα.

Ήταν πληθωρικοί προς τους ανθρώπους, έβλεπαν τους πάντες ίσους μπροστά στα ιαματικά τους χαρίσματα και προσέφεραν απλόχερα την βοήθεια τους με μοναδικό σκοπό να γνωρίσουν οι άνθρωποι τον αληθινό Θεό και να πιστέψουν πως οτιδήποτε καλό γίνεται στον κόσμο αυτόν είναι από τον Θεό και πως οτιδήποτε κακό συμβαίνει είναι από τον ίδιο τον άνθρωπο. Σε μία εποχή πανδημίας πρέπει να μιμηθούμε το παράδειγμα των Αγίων Αναργύρων, να πάψουμε να ενδιαφερόμαστε για το εγώ μας και να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας, όπως έπρατταν και εκείνοι, χωρίς να ζητάνε ανταλλάγματα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων