15/09/2022 15/09/2022 Με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευφροσύνης, εορτάσθηκε η Υψώσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στους Ναούς της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, που του είναι αφιερωμένοι στον Τίμιο Σταυρό. Το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον ως είρηται εορτάζοντα ιερό Ναό στο Νίππος Αποκορώνου, όπου διακονεί ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ  Χριστουλάκης, χοροστατούντος...
15 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 10:30

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Διαδώστε:
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευφροσύνης, εορτάσθηκε η Υψώσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στους Ναούς της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, που του είναι αφιερωμένοι στον Τίμιο Σταυρό.

Το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον ως είρηται εορτάζοντα ιερό Ναό στο Νίππος Αποκορώνου, όπου διακονεί ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ  Χριστουλάκης, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού κ. Δαμασκηνού.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της περιοχής του Αποκόρωνα, ο Αρχιερατικός επίτροπος της Δ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Βαλσαμάκης, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Αλικιανού Κυδωνίας όπου διακονεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Έ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Χατζηδάκης, ιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος στον θείο λόγο του, αναφέρθηκε με θεολογικό και γλαφυρό τρόπο στην αγιαστική και σωστική παρουσία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στην ζωή και τον πνευματικό αγώνα των πιστών.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Σταυρός του Χριστού, το καύχημα της Οικουμένης και των δαιμόνων το τραύμα, έρχεται  να  δώσει σπουδαία παραδείγματα, μηνύματα και λύσεις στα προβλήματα της ζωής μας, έρχεται να δώσει, την ειρήνη, την ανάπαυση, την προστασία και την σωτηρία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων