19/04/2023 25/04/2023 Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου η μνήμη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης οι οποίοι συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών Αγίων και μάλιστα εκείνων που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε Mέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό...
19 Απριλίου, 2023 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2023 - 23:05

Η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου η μνήμη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης οι οποίοι συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών Αγίων και μάλιστα εκείνων που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε Mέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνου όπου διακονεί ο Πρωτ. Λεωνίδας Ηλιάκης, συμπροσευχουμένων του Πρωτοσυγκέλλου Παν/του Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα και πλήθους κληρικών και προσκυνητών.

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού στον Πανηγυρικό Εσπερινό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης:

(Φωτογραφικό υλικό και βίντεο: Αντώνιος Τζατζάνης)

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Τρίτη 18 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Περιβόλια Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Σπυρίδωνας Κουφό.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην Ακολουθία του Αρχιερατικού πήραν μέρος κληρικοί ενώ εκατοντάδες ευσεβείς προσκυνητές έδωσαν το παρών.

 

 

(Φωτογραφικό υλικό: Ιωάννης Κατσούλης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων