13/06/2023 13/06/2023 Στο γραφικό παραθαλάσσιο παρεκκλήσιο του Αγίου Ονουφρίου στην ομώνυμη περιοχή του Ακρωτηρίου, τελέστηκε την Δευτέρα 12 Ιουνίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο οικείος Εφημέριος της Ενορίας Κουνουπιδιανών και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε’ Αρχιερατικής...
13 Ιουνίου, 2023 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2023 - 8:45

Η εορτή του Αγίου Ονουφρίου στο Ακρωτήρι Χανίων

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ονουφρίου στο Ακρωτήρι Χανίων

Στο γραφικό παραθαλάσσιο παρεκκλήσιο του Αγίου Ονουφρίου στην ομώνυμη περιοχή του Ακρωτηρίου, τελέστηκε την Δευτέρα 12 Ιουνίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο οικείος Εφημέριος της Ενορίας Κουνουπιδιανών και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Χατζηδάκης και Κληρικοί της Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγο κήρυξε με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικηφόρος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για την ευλογημένη παρουσία του στην λαμπρή αυτή εορτή και αφού ευχήθηκε τα χρόνια πολλά στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την εορτή των ονομαστηρίων του, μίλησε προς το ευσεβές εκκλησίασμα με λόγια πνευματικά για τον ταπεινό Άγιο Ονούφριο το οποίο τίμησε χθες η Εκκλησία μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η παραμονή της εορτής

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό κηρύττοντας το Θείο Λόγο για τον Άγιο αυτό και ασκητή της Εκκλησίας μας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Αρχιμανδρίτης του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Αρχιμανδρίτης του Οικ. Θρόνου Μελχισεδέκ Αμπελικάκης και πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον π. Νικηφόρο και όλους τους Κληρικούς, τους ιεροψάλτες καθώς και τους εκατοντάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στην ευλογημένη αυτή σύναξη.

Το παρών στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις έδωσαν βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και των φορέων του τόπου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων