20/11/2019 20/11/2019 Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Ματθαίος στην Εκκλησιαστική Πατριαρχική Σχολή Κρήτης στην ομώνυμη πευκόφυτη περιοχή στο Ακρωτήρι Χανίων. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου,  και  συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Μετά...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 12:33

Η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης τίμησε τον Προστάτη της

Διαδώστε:
Η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης τίμησε τον Προστάτη της

Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Ματθαίος στην Εκκλησιαστική Πατριαρχική Σχολή Κρήτης στην ομώνυμη πευκόφυτη περιοχή στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου,  και  συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ματθαίου προστάτου της Εκκλησιαστικής Σχολής  συλλιτανευόντων πλήθους κληρικών, αρχών, καθηγητών και μαθητών καθώς και ευσεβών προσκυνητών και ολοκληρώθηκε με την τέλεση επιμνημοσύνου δεήσεως στο μνήμα του πρώην Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κυρού Νικηφόρου Συντζανάκη.

Φωτογραφικό υλικό από το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων