02/01/2023 02/01/2023 Η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας εορτάστηκαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στον Παζινό Ακρωτηρίου με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Κατόπιν με την ευκαιρία του εορτασμού της πρώτης ημέρας του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Δοξολογία στο...
02 Ιανουαρίου, 2023 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 11:47

Κυδωνίας Δαμασκηνός και Περιφερειάρχης Κρήτης ευχαρίστησαν τις αρχές για το έργο τους

Διαδώστε:
Κυδωνίας Δαμασκηνός και Περιφερειάρχης Κρήτης ευχαρίστησαν τις αρχές για το έργο τους

Η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας εορτάστηκαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στον Παζινό Ακρωτηρίου με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Κατόπιν με την ευκαιρία του εορτασμού της πρώτης ημέρας του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και συμπροσευχουμένων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα, κληρικών της Μητροπόλεως και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Στη συνέχεια ακολούθησε αγιασμός και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στο Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας.

Ευχές για το νέο έτος απεύθυναν τόσο ο Σεβασμιότατος, όσο και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, όπως και ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τις παρευρισκόμενες αρχές για το έργο τους για την τοπική κοινωνία κι ευχήθηκαν τα καλύτερα σε όλους για το Νέο Έτος.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης μοίρασε κομμάτια της πρωτοχρονιάτικης πίτας στους επίσημους καλεσμένους : στους εκπροσώπους των Πολιτικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – τους Δημάρχους Χανίων και Πλατανιά, σε Αντιδημάρχους όπως και στον πρώην Δήμαρχο Κισσάμου –, στους εκπροσώπους Στρατιωτικών Αρχών – στους Διοικητές του Πεδίου Βολής Κρήτης, της 115 ΠΜ και του Ναύσταθμου Κρήτης –, στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, όπως στους Διοικητές του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, σε Περιφερειακούς Συμβούλους, εκπροσώπους Κομμάτων, Επιμελητηρίων, και Ενώσεων Αποστράτων, στον Υποδιοικητή του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων, σε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως και στους Διευθυντές της Π.Ε. Χανίων και άλλων Δημοσίων Υπηρεσιών, σε εκπροσώπους Πολιτιστικών και άλλων Συλλόγων των Χανίων, και στους εργαζόμενους της Π. Ε. Χανίων.

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων κα Σταυρούλα Μαρακάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων