27/10/2023 27/10/2023 Κατά την ημέρα τιμής και μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέσθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος που βρίσκεται στην περιοχή Πλατανιά Χανίων, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, οποίος προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. Του Οικ. Θρόνου...
27 Οκτωβρίου, 2023 - 13:36

Κυδωνίας Δαμασκηνός: “Ο Άγιος Δημήτριος ακολούθησε τον δρόμο του Θεού”

Διαδώστε:
Κυδωνίας Δαμασκηνός: “Ο Άγιος Δημήτριος ακολούθησε τον δρόμο του Θεού”

Κατά την ημέρα τιμής και μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέσθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος που βρίσκεται στην περιοχή Πλατανιά Χανίων, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, οποίος προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. Του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Αρχ Επίτροπος της ΣΤ Αρχ. Περιφέρειας Γεώργιος Πετράκης, ο Εφημέριος του Ναού Πρωτ. Δημήτριος Παρασκάκης και κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας πως η ζωή και το παράδειγμα του Αγίου Δημητρίου αποτελεί φωτεινό οδοδείκτη στη ζωή του Χριστιανού: “Ο Άγιος Δημήτριος ακολούθησε τον δρόμο του Θεού”.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση των πιστών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, απέδωσε ευχαριστίες και την πατρική του ευλογία στους Συλλειτουργήσαντές Ιερείς, τους ψάλτες και στον κόσμο.

Το παρών έδωσε και η Βουλευτής κ. Σέβη Βολουδάκη.

 

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Ενορίας Κατσιφαριανών, όπου κήρυξε το Θείο Λόγο και έδωσε την ευχή του για ρασοφορία εκκλησιαστικής διακονίας σε έναν νέο που διακονεί με αγάπη στην Ενορία, ύστερα απο πρόταση του Εφημερίου π. Θεοδοσίου Δαμουλάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων