02/07/2021 02/07/2021 Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης, οι ευσεβείς πιστοί των Χανίων, προσήλθαν παραμονή και ανήμερα της εορτής στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να πανηγυρίσουν την ιερά μνήμη των Αγίων Αναργύρων, ώστε να καταθέσουν την οφειλόμενη τιμή και την ευγνωμοσύνη τους. Δώδεκα Ιατροί και Ανάργυροι, Μάρτυρες της Ορθοδοξίας από την Μικρά Ασία, άσκησαν την επιστήμη της ιατρικής...
02 Ιουλίου, 2021 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2021 - 9:26

Κυδωνίας: Το κύριο χάρισμα των Αγίων Αναργύρων ήταν η αγάπη

Διαδώστε:
Κυδωνίας: Το κύριο χάρισμα των Αγίων Αναργύρων ήταν η αγάπη

Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης, οι ευσεβείς πιστοί των Χανίων, προσήλθαν παραμονή και ανήμερα της εορτής στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να πανηγυρίσουν την ιερά μνήμη των Αγίων Αναργύρων, ώστε να καταθέσουν την οφειλόμενη τιμή και την ευγνωμοσύνη τους.

Δώδεκα Ιατροί και Ανάργυροι, Μάρτυρες της Ορθοδοξίας από την Μικρά Ασία, άσκησαν την επιστήμη της ιατρικής ως διακονία φιλανθρωπίας προς τον πλησίον και τιμώνται από την Ενορία.

Της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι δώδεκα αυτοί Άγιοι Ανάργυροι πέραν των πολλών χαρισμάτων που είχαν, τοποθέτησαν ως κυρίαρχο χάρισμα της ζωής τους την αγάπη και αυτή η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μεταμόρφωσε τη ζωή τους και την έκανε παραδείσια.

Τον Σεβασμιώτατο, πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης, Ιερείς, συμμετέχοντος πλήθους πιστών που πλήρωσαν τον Ιερό Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων