11/10/2022 11/10/2022 Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης με κεντρικό ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Κύπρου κ. Αθανάσιο Καραθανάση. Θέμα της...
11 Οκτωβρίου, 2022 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2022 - 20:30

Ομιλία του ακαδημαϊκού Α. Καραθανάση για τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Διαδώστε:
Ομιλία του ακαδημαϊκού Α. Καραθανάση για τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης με κεντρικό ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Κύπρου κ. Αθανάσιο Καραθανάση. Θέμα της ομιλίας του: “Τα αίτια της Μικρασιατικής Καταστροφής”.

Συντονιστής της εκδήλωσης την οποία παρακολούθησε πλήθος κληρικών και κόσμου και η οποία μεταδόθηκε και από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Μαρτυρία”, ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου κ. Ειρηναίος, ο οποίος είχε και την σκέψη της επετειακής αυτής ομιλίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος συνεχάρη τον ακαδημαϊκό κ. Αθανάσιο Καραθανάση, για την επετειακή και βιωματική ομιλία, καθώς και όλο το ακροαματικό κοινό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων