21/02/2024 21/02/2024 Πανηγυρικά και μέσα σε κατανυκτικό κλίμα εορτάστηκε η σεβάσμιος μνήμη της «Κυράς των Αθηνών», της στοργικής μητέρας, στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου με την τέλεση πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού στις 19 Φεβρουαρίου. Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητρόπολης, ενώ παρέστη συμπροσευχούμενος ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος...
21 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 - 14:22

Μητροπολίτης Κυδωνίας: Φωτεινός διαχρονικός οδοδείκτης το παράδειγμα της Αγίας Φιλοθέης

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κυδωνίας: Φωτεινός διαχρονικός οδοδείκτης το παράδειγμα της Αγίας Φιλοθέης

Πανηγυρικά και μέσα σε κατανυκτικό κλίμα εορτάστηκε η σεβάσμιος μνήμη της «Κυράς των Αθηνών», της στοργικής μητέρας, στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου με την τέλεση πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού στις 19 Φεβρουαρίου.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητρόπολης, ενώ παρέστη συμπροσευχούμενος ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης και πλήθος ευσεβών πιστών.

Με λόγια πνευματικά μίλησε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του για την φιλάνθρωπη Αγία Φιλοθέη, που το παράδειγμα της είναι φωτεινός διαχρονικός οδοδείκτης.

   

Την παραμονή της εορτής ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Παν/τος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, με ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου τέλεσε τον Εσπερινό και κήρυξε για την Αγία Φιλοθέη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων