26/02/2019 26/02/2019 Το σπουδαίο έργο αναφορικά με  τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, «Παναγία η Γοργοϋπήκοος», που θα γίνει εστία θαλπωρής και φροντίδας για τους ηλικιωμένους  μπαίνει στην τελική ευθεία με την βοήθεια  και της Περιφέρειας Κρήτης. Την  Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου υπεγράφη στην ΠΕ Χανίων από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου...
26 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2019 - 10:26

Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοϋπήκοος»

Διαδώστε:
Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοϋπήκοος»

Το σπουδαίο έργο αναφορικά με  τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, «Παναγία η Γοργοϋπήκοος», που θα γίνει εστία θαλπωρής και φροντίδας για τους ηλικιωμένους  μπαίνει στην τελική ευθεία με την βοήθεια  και της Περιφέρειας Κρήτης.

Την  Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου υπεγράφη στην ΠΕ Χανίων από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου που εντάσσεται στο Ε.Π. Κρήτης 2014-2020 με προϋπολογισμό 1.787.838,72 ευρώ για την αποπεράτωση, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και προμήθεια εξοπλισμού της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) «Παναγία η Γοργοϋπήκοος».

Όπως αναφέρεται στη σημερινή σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, δρομολογείται το έργο για την αποπεράτωση κτιριακών εγκαταστάσεων, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και προμήθεια εξοπλισμού Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) «Παναγία η Γοργοϋπήκοος» στα Χανιά.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε στην Π.Ε. Χανίων παρόντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Απόστολου Βουλγαράκη, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσας  Θεοξένης, της  Δ/ντριας Τεχνικών υπηρεσιών ΠΕ Χανίων κ. Ελένης Δοξάκη, την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου που εντάσσεται στο Ε.Π. Κρήτης 2014-2020 με προϋπολογισμό 1.787.838,72 ευρώ.

Στην σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.Δαμασκηνός, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης και η Καθηγουμένη της Μονής Χρυσοπηγής Χανίων, λέγοντας, ότι, το έργο έχει ευρύτερη κοινωνική-ανθρωπιστική διάσταση καθώς θα παρέχει φροντίδα σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας μέσα σε σύγχρονες συνθήκες.

Ο Σεβασμιώτατος και η Γερόντισσα ευχαρίστησαν με λόγια θερμά για το ενδιαφέρον και την  στήριξη τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Το έργο αφορά στην αποπεράτωση των κτιριακών υποδομών, την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και την προμήθεια εξοπλισμού της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) «Παναγία Γοργοϋπήκοος» που βρίσκεται στην Χρυσοπηγή Δ.Ε. «Ελ. Βενιζέλου» του Δήμου Χανίων.

Το κτίριο είναι διώροφο συνολικού εμβαδού 2.214,96τμ κατασκευασμένο  σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής. Στο κτίριο έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του φέροντα οργανισμού, των τοιχοποιιών, επιχρισμάτων, δαπέδων, μαρμάρων σε κλιμακοστάσια, μόνωσης δώματος, εσωτερικών και εξωτερικών ξύλινων κουφωμάτων, ντουλαπών σε θαλάμους ανάπαυσης. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί στους θαλάμους διαμονής και τα W.C. αυτών, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής και οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Με την ολοκλήρωσή του το κτίριο,  θα μπορεί να λειτουργήσει ως Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων με την επωνυμία: ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΜΦΗ) «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΣ»” , με δυνατότητα φιλοξενίας 33 ατόμων.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Το έργο θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων.

 

πηγή:Περιφέρεια Κρήτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων