19/10/2023 19/10/2023 Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στον Ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Χανιά. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος απο τον Αρχιμ. Του Οικ. Θρόνου Πορφύριο Μπικουβαράκη, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Αρχ....
19 Οκτωβρίου, 2023 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2023 - 10:56

Ο εορτασμός του Αγίου Λουκά στα Χανιά

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Αγίου Λουκά στα Χανιά

Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στον Ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Χανιά.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος απο τον Αρχιμ. Του Οικ. Θρόνου Πορφύριο Μπικουβαράκη, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Αρχ. Επίτροπο της Ά Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Δημήτριο Λαμπαθάκη και τον συνεφημέριο του Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη, τον Αρχ. Επίτροπο της Στ Αρχ. Περιφέρειας Πρωτ. Γεωργίο Πετράκη, καθώς και πλήθους ιερέων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Λουκά, και στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο όπου προεξήρχε στον εορτασμό του Αγίου Λουκά.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Παν/του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, αναλύοντας τίς εξαίρετες ιδιότητές του ως Αποστόλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων