09/03/2024 09/03/2024 Επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, τελέστηκε χθες Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Νεροκούρου Χανίων όπου διακονεί ο π. Χρήστος Καρίπογλου. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς το Εκκλησίασμα εποικοδομητικό λόγο κατά τη διάρκεια του οποίου αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα και...
09 Μαρτίου, 2024 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2024 - 12:12

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας προέβη στην χειροθεσία σε Πνευματικό του π. Χρήστου Καρίπογλου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας προέβη στην χειροθεσία σε Πνευματικό του π. Χρήστου Καρίπογλου

Επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, τελέστηκε χθες Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Νεροκούρου Χανίων όπου διακονεί ο π. Χρήστος Καρίπογλου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς το Εκκλησίασμα εποικοδομητικό λόγο κατά τη διάρκεια του οποίου αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα και στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτό στη σύγχρονη εποχή.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, προέβη στην χειροθεσία σε Πνευματικό του π. Χρήστου ο οποίος έλαβε την εντολή, τη Χάρη και την Ευλογία του Κυρίου, να τελεί το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και να αναγεννά τα μέλη της Εκκλησίας.

Στην προσφώνηση του, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων, εξήρε το ήθος και την προσφορά του εν λόγω κληρικού, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί με σύνεση και φόβο Θεού στην νέα αποστολή που του αναθέτει η Εκκλησία, αναφέρθηκε στο λειτούργημα της πνευματικής πατρότητας και την σημασία του για την εκκλησιαστική ζωή.

Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας: Επιμ. Φωτ. κ. Κατερίνα Σειστάκη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων