26/07/2021 26/07/2021 Στην Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Πλατάνι Σούδας και διακονεί ο Πρωτ. Κυριακός Κοντάκος, χοροστάτησε την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός όπου κήρυξε και το Θείο Λόγο αναφερόμενος στην ζωή της Αγιομάρτυρος Παρασκευής. Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατική...
26 Ιουλίου, 2021 - 17:58
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 17:31

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας στη μνήμη της Αγίας Παρασκευής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας στη μνήμη της Αγίας Παρασκευής

Στην Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Πλατάνι Σούδας και διακονεί ο Πρωτ. Κυριακός Κοντάκος, χοροστάτησε την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός όπου κήρυξε και το Θείο Λόγο αναφερόμενος στην ζωή της Αγιομάρτυρος Παρασκευής.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στις Καλύβες Αποκορώνου όπου διακονεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας, τονίζοντας στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων ότι η Μεγαλομάρτυς, η Παρθενομάρτυς, και Αθληφόρος Αγία Παρασκευή επέλεξε το δρόμο του αγώνος, τον δρόμο, ο οποίος την οδήγησε  στο να μαρτυρεί το όνομα του Θεού με τη ζωή της, γιατί επέλεξε την αιωνιότητα από την πρόσκαιρη ζωή.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, ενώ οι  ψάλτες απέδωσαν τους ψαλμούς και τα τροπάρια, ενώ έδωσε το παρών πλήθος κόσμου τηρουμένων των μέτρων αναμεσα του και του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων