27/02/2023 27/02/2023 Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε χθες ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγγνώμης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας ο οποίος πλημμύρισε από εκατοντάδες ευσεβείς προσκυνητές. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. Μετά το πέρας του Εσπερινού ομίλησε με λόγια πνευματικά στο πνεύμα της ημέρας...
27 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2023 - 12:38

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε χθες ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγγνώμης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας ο οποίος πλημμύρισε από εκατοντάδες ευσεβείς προσκυνητές. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ομίλησε με λόγια πνευματικά στο πνεύμα της ημέρας ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης του Οικ. Θρόνου αδελφός της Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Πορφύριος Μπικουβαράκης, αναπτύσσοντας το θέμα: Ἰδού, καιρὸς εὐπρόσδεκτος.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Πορφύριο για την παρουσία του, την αγάπη του και τον πνευματικό του λόγο, ο οποίος ανοίγει την Μεγάλη Τεσσαρακοστή καθώς τους Ιερείς και όλο τον κόσμο ευχόμενος προς όλους καλό στάδιο.

Πριν το πέρας ένας εκ των νέων της Ενορίας ανέγνωσε εις την νεοελληνική όλα τα τροπάρια του κατανυκτικού Εσπερινού και εν συνεχεία κλήρος και λαός αντάλλαξε τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως με τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς, λαμβάνοντας τις ευχές τους.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων