23/10/2023 23/10/2023 Τα εγκαίνια για ένα ναό αποτελούν γεγονός υψίστης σημασίας καθώς μέσα από την τελετή καθαγιάζεται και μυρώνεται η Αγία Τράπεζα, στην οποία τελείται η Θεία Ευχαριστία. Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και την παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, το πρωί, η τελετή των εγκαινίων του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στα...
23 Οκτωβρίου, 2023 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 21:34

Οι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Κισάμου στα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Νεροκούρου Χανίων

Διαδώστε:
Οι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Κισάμου στα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Νεροκούρου Χανίων

Τα εγκαίνια για ένα ναό αποτελούν γεγονός υψίστης σημασίας καθώς μέσα από την τελετή καθαγιάζεται και μυρώνεται η Αγία Τράπεζα, στην οποία τελείται η Θεία Ευχαριστία.

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και την παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, το πρωί, η τελετή των εγκαινίων του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στα Νεροκούρου Χανίων στην Ενορία όπου διακονεί ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Τζαγκαράκης.

Στην τελετή των εγκαινίων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, οι οποίοι πλαισιώνονταν από πολλούς Κληρικούς.

Μετά την τελετή των εγκαινίων τελέστηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην εγκαινιασμένη τράπεζα του Ναού.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, ευχαρίστησε με λόγια αδελφικής αγάπης τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο ο οποίος κατάγεται από την περιοχή αυτή λέγοντας πως ήταν μεγάλη ευλογία και πνευματική χαρά που συλλειτούργησαν μαζί, τον π. Κων/νο και όλους τους Κληρικούς, καθώς και όλο τον κόσμο.

Με λόγια αγάπης εξέφρασε την χαρά του για τον εγκαινιασμό του ιστορικού αυτού Ναού, στον οποίο έχει έντονες αναμνήσεις ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ευχαριστώντας τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ευλογία να τελέσουν αμφότεροι τον εγκαινιασμό.

Επίσης εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο π. Κων/νος αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους Κληρικούς, την Καθηγουμένη της Ι.Π.Σ.Π. Χρυσοπηγής Γερόντισσα Θεοξένη, τους χορηγούς και όλο τον κόσμο, προσέφερε στους Αρχιερείς ως αναμνηστικό των εγκαινίων ένα εγκόλπιο με την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Το παρών στη λατρευτική σύναξη έδωσε ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, τοπικοί Άρχοντες και φορείς καθώς και πλήθος κόσμου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ

Πηγή: www.imka.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων