30/07/2020 30/07/2020 Εορτάστηκε η μνήμη της Οσίας Ειρήνης της εκ Καππαδοκίας ασκησάσης εν τη Μονή Χρυσοβαλάντου, στο Πασακάκι Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκης. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού παρουσία πλήθους κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και συμπροσευχουμένων πιστών που πήγαν να προσκυνήσουν την...
30 Ιουλίου, 2020 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2020 - 14:17

Πανηγύρισε στα Χανιά η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε στα Χανιά η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Εορτάστηκε η μνήμη της Οσίας Ειρήνης της εκ Καππαδοκίας ασκησάσης εν τη Μονή Χρυσοβαλάντου, στο Πασακάκι Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκης. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού παρουσία πλήθους κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και συμπροσευχουμένων πιστών που πήγαν να προσκυνήσουν την χάρη της Αγίας Ειρήνης.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αφορμώμενος από τον ενάρετο βίο της Αγίας Ειρήνης και από την δυνατή της πίστη, αναφέρθηκε στα χαρίσματα της προσευχής στην ζωή του Χριστιανού.

Την παραμονή της εορτής τέλεσε την Ακολουθία του μέγαλου πανηγυρικού Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχουμένων πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Ειρήνης της ταπεινής εκείνης Αγίας και Ηγουμένης που ήταν προικισμένη με πάρα πολλές χριστιανικές αρετές.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ναού προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο εκ μέρους της Ενορίας ευχόμενος του να συνεχίσει τον άξιο δρόμο που είχε χαράξει και ως Πρωτοσύγκελλος, καλωσορίζοντας τον παράλληλα στην Ενορία που προσήλθε ως Επίσκοπος πρώτη φορά.

Στην αντιφώνηση του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον άξιο πολύτεκνο και καλλίτεκνο Κληρικό της Μητροπόλεως μας, ευχόμενος του και εκείνος με τη σειρά του καλό πνευματικό αγώνα στα νέα του καθήκοντα ως προϊστάμενος της Ενορίας της Αγίας Ειρήνης που είναι μοναδική στην Μητρόπολη.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων