29/01/2019 29/01/2019 Με αθρόα προσέλευση, κληρικών, λαϊκών και των αρχών του τόπου μας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στο ψυχαγωγικό κέντρο Κανάρια η έναρξη των Γ’ Χαραλάμπειων που διοργανώνει για τρίτη φορά στα χρονικά  η Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών με συντονιστή τον ιερατικό προϊστάμενο της Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη....
29 Ιανουαρίου, 2019 - 16:22

Πλήθη ανθρώπων και ευχών στην έναρξη των Γ´ Χαραλάμπειων

Διαδώστε:
Πλήθη ανθρώπων και ευχών στην έναρξη των Γ´ Χαραλάμπειων

Με αθρόα προσέλευση, κληρικών, λαϊκών και των αρχών του τόπου μας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στο ψυχαγωγικό κέντρο Κανάρια η έναρξη των Γ’ Χαραλάμπειων που διοργανώνει για τρίτη φορά στα χρονικά  η Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών με συντονιστή τον ιερατικό προϊστάμενο της Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη.

Τα Γ’ Χαραλάμπεια τα οποία αφιερώνονται στον στον Άγιο Χαράλαμπο αλλά και στον μακαριστό πατέρα Εμμανουήλ Γεωργιακάκη, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής τους, διανθίζονται στο πλαίσιο των δύο εβδομάδων που θα διαρκέσουν με πλούσιες λειτουργικές, πνευματικές, πολιτιστικές και κοινωνικές  εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Αγιοβασιλόπιττας της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ενορίας Λενταριανών την οποία ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου μας κ. Δαμασκηνός.

Στη συνέχεια  η φιλόλογος – δημοσιογράφος και παραγωγός του web tv Μαρτυρία της Μητροπόλεως μας κ. Βίκυ Κόλλια, χαιρέτησε όλο τον κόσμο, διαβάζοντας το πλούσιο πρόγραμμα των Γ’ Χαραλάμπειων και καλώντας ακολούθως  στο βήμα τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό ο οποίος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους, χαιρετίζοντας και εκείνος με τη σειρά του την έναρξη των Γ΄Χαραλάμπειων, συγχαίροντας τον στενό του συνεργάτη και Πρωτοσύγκελλο π. Δαμασκηνό για την αφιερωματική αυτή πρωτοβουλία και για όλες τις πλούσιες εκδηλώσεις που τα περιλαμβάνουν, δίνοντας του για την έναρξη αυτών των δράσεων   ένα αναμνηστικό στεφάνι ελιάς και τιμώντας τον με έναν επιστήθιο σταυρό ως ελάχιστη αναγνώριση για την μεγάλη προσφορά του και αγώνα του για την Εκκλησία.

Τον κόσμο ψυχαγώγησε με τις εξαιρετικές μαντινάδες και τραγούδια το παραδοσιακό κρητικό συγκρότημα του Μανώλη Κατσιγιαννάκη, ενώ ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος  Βιγλάτορες   ξεσήκωσε τον κόσμο με τις φιγούρες του,  κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα.

Το παρών στην εκδήλωση πλην των προαναφερομένων έδωσαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες  Χανίων  κ. Νικόλαος Καλογερής και κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων