04/12/2022 04/12/2022 Me την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε, το Σάββατο ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ενορία Μουρνιών Χανίων. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα, τον Γενικό Αρχ. Επίτροπο Πρωτ. του Οικ....
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 9:47

Πλήθος πιστών στον Εσπερινό της Αγίας Βαρβάρας στις Μουρνιές Χανίων

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στον Εσπερινό της Αγίας Βαρβάρας στις Μουρνιές Χανίων

Me την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε, το Σάββατο ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ενορία Μουρνιών Χανίων.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα, τον Γενικό Αρχ. Επίτροπο Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιο Περάκη, τον Αναπλ. Γενικό Αρχ. Επίτροπο Πρωτ. Γεώργιο Σεργάκη, τον προϊστάμενο της Ενορίας Πρωτ. Ιωάννη Δρακακάκη και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως συμπροσευχουμένης της Καθηγουμένης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσας Θεοξένης και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Βίο της Αγίας Βαρβάρας αλλά και στον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του αυτή την ημέρα, αναφερόμενος με λόγια αγάπης στο ταπεινό πρόσωπο και του Σεβασμιωτάτου μας που αν και δεν θα εορτάσει του ευχήθηκε εκ μέρους του κλήρου και του λαού πολυχρόνιον αγάπης.

Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος από τα λόγια αγάπης του Ποιμνίου του ευχαρίστησε τον στενό του συνεργάτη Πρωτοσύγκελλο π. Νικηφόρο, τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες της Μητροπόλεως καθώς και όλο τον κόσμο ευχόμενος να του δίνει δύναμη και φώτιση ο Θεός να συνεχίσει το έργο του.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων