13/04/2022 13/04/2022 Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας είναι ο νέος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Σύμφωνα με δημοσίευση της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων από την αδελφότητα της οποίας προέρχεται ο π. Νικηφόρος, αποτελεί τιμή και χαρά για το μοναστήρι η τοποθέτησή του ως Πρωτοσυγκελλεύοντος στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου. «Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε...
13 Απριλίου, 2022 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 17:41

Ποιος είναι ο νέος Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου

Διαδώστε:
Ποιος είναι ο νέος Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου

Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας είναι ο νέος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Σύμφωνα με δημοσίευση της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων από την αδελφότητα της οποίας προέρχεται ο π. Νικηφόρος, αποτελεί τιμή και χαρά για το μοναστήρι η τοποθέτησή του ως Πρωτοσυγκελλεύοντος στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

«Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε να έχει υγεία και να χαίρεται απίκρατα την νέα του ευθυνοφόρο διακονία», αναφέρει η ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας:

«Η αποχώρηση του Θεοφιλεστάτου Καθηγουμένου κ. Δαμασκηνού από την θέση του Πρωτοσυγκελλεύοντος είναι καθαρά θέμα υπακοής στην Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τάξεως στην διοίκηση της Τοπικής Εκκλησίας.

Οι κακοπροαίρετες παραφωνίες περί σχέσεως με το γηροκομείο Χανίων κ.τ.λ. είναι ψευδείς και συκοφαντικές και έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης τόσο από τον Σεβασμιώτατο και την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου όσο και από τον Θεοφιλέστατο και την Ιερά Μονή.

Καλή και ευλογημένη περίοδο προς το Άγιο Πάσχα!».

Ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα πριν από λίγες ημέρες, ενώ αναμένεται η σχετική επίσημη ανακοίνωση από την Μητρόπολη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, χειροθέτησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και αδελφό της Μονής, π. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, με εντολή του Παναγιωτάτου, ύστερα από εισηγητική πρόταση του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων