05/07/2020 05/07/2020 Την Κυριακή 5 Ιουλίου, πρώτη Κυριακή του Ιουλίου που η Εκκλησιά μας εορτάζει την σύναξη πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και Συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...
05 Ιουλίου, 2020 - 22:00

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κρήτη (Βίντεο)

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κρήτη (Βίντεο)

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, πρώτη Κυριακή του Ιουλίου που η Εκκλησιά μας εορτάζει την σύναξη πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και Συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Πλήθος Κληρικών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό έλαβαν επίσης μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ενώ παρέστησαν συμπροσευχούμενοι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Θεόδωρος Μεϊμάρης, Κληρικοί και Μοναστικές Αδελφότητες, Ηγούμενοι και Ηγουμένες.

Την Αυτού Εξοχότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λία Μενδώνη, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλειος Διγαλάκης, η Βουλετής κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βουλευτής κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο πρώην Υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού κ. Κων/νος Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Κ. κ. Ελευθέριος Κοπάσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γεώργιος Μπέας και ο Υποδιοικητής Εμμανουήλ Μπολώτης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της 115 Π.Μ. και του Πεδίου Βολής Κρήτης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Χανίων κ. Γεώργιος Λυμπινάκης, Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, ο γνωστός Ποινικολόγος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, τοπικοί άρχοντες και φορείς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, φίλοι και συγγενείς.

Το Θείο Λόγο κήρυξε μετά το πέρας της αναγνώσεως του Αγίου Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος:

Πριν της Απολύσεως συγκινητικό λόγο παρηγορίας απηύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας.

Στην Τράπεζα της Μονής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου με λόγια συγκινητικά απηύθυνε ευχαριστήριους λόγους προς όλους που του στάθηκαν σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία της ζωής του, ενώ νωρίτερα ευχαρίστησε και μέσα στο Ναό, τους Ιεράρχες, τους Κληρικούς και όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς που ήρθαν να συμπροσευχηθούν, με έναν ευχαριστήριο λόγο που ανέγνωσε ο αδελφός της Μονής Αρχιμ. Νικηφόρος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Σαράντα ημέρες μετά την απώλεια του κατά σάρκα πατέρα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής κ. Δαμασκηνού, μακαριστού Θεοχάρη Λιονάκη πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 το απόγευμα στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για να συμπαρασταθεί στον Θεοφιλέστατο.

Στην Ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού αλλά και κληρικών της Μητροπόλεως και κοντινών άλλων Μητροπόλεων.

Μετά το πέρας του Εσπερινού μίλησε με λόγια συγκινητικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών για τον μακαριστό Θεοχάρη και για τον πόνο που βιώνει όλο αυτό τον καιρό ο συμφοιτητής και καλός του φίλος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός. Τρισάγιο επί του Μνήματος τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών:

 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων