28/05/2023 28/05/2023 Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ. Δαμασκηνού, οι Ενορίες Αγίου Δημητρίου Κουνουπιδιανών, Αγίας Μαρίνας και Στερνών πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στο χωριό Εθιά (στους πρόποδες των Αστερούσιων, το Άγιο Όρος της Κρήτης) όπου τελέσθηκε παράκληση στον τάφο του Οσίου Γέροντα πατρός Ευμενίου Σαριδάκη του Νέου. Επόμενη στάση πραγματοποιήθηκε  στο χωριό Ζαρός με...
28 Μαΐου, 2023 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2023 - 16:29

Προσκυνηματική εκδρομή Ενοριών στον τάφο του Οσίου Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη

Διαδώστε:
Προσκυνηματική εκδρομή Ενοριών στον τάφο του Οσίου Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ. Δαμασκηνού, οι Ενορίες Αγίου Δημητρίου Κουνουπιδιανών, Αγίας Μαρίνας και Στερνών πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στο χωριό Εθιά (στους πρόποδες των Αστερούσιων, το Άγιο Όρος της Κρήτης) όπου τελέσθηκε παράκληση στον τάφο του Οσίου Γέροντα πατρός Ευμενίου Σαριδάκη του Νέου.

Επόμενη στάση πραγματοποιήθηκε  στο χωριό Ζαρός με τη μοναδική φυσική ομορφιά των πλατανιών και των νερών.

 Η εκδρομή με τους 150 προσκυνητές, ολοκληρώθηκε  με επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, έργο του Μακαριστού από Γορτύνης και Αρκαδίας Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου, που αποτέλεσε σημαντικό προσκύνημα ήδη από τον 19ο αι.

Συνοδοί στην εκδρομή ήταν  ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος μας Αρχ. του Οικουμενικού  Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Μελχισεδέκ Αμπελικάκης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης.

            

Περισσότερες Φωτογραφίες:

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων