04/05/2022 04/05/2022 Με μεγάλη χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε σήμερα στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ως Πρόεδρος και της Επιτροπής του Κληροδοτήματος Γεωργίου Μαλινάκη, ανακοίνωσε ότι “βρισκόμαστε στην τελική φάση για τη δημοπρασία της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, όπως ακριβώς ορίζει και η Διαθήκη”. Ο Σεβασμιώταοτς ευχαρίσητσε για...
04 Μαΐου, 2022 - 21:36

Στην τελική ευθεία η νέα Ψυχιατρική πτέρυγα του Γ.Ν. Χανιών

Διαδώστε:
Στην τελική ευθεία η νέα Ψυχιατρική πτέρυγα του Γ.Ν. Χανιών

Με μεγάλη χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε σήμερα στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ως Πρόεδρος και της Επιτροπής του Κληροδοτήματος Γεωργίου Μαλινάκη, ανακοίνωσε ότι “βρισκόμαστε στην τελική φάση για τη δημοπρασία της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, όπως ακριβώς ορίζει και η Διαθήκη”.

Ο Σεβασμιώταοτς ευχαρίσητσε για όλη την προσπάθεια τον Γενικό Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γεώργιο Μπέα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κ. Ευτύχιο Δαμιανάκη, ο οποιος παρέχει ανιδιοτελώς νομική συνδρομή στην επιτροπή του κληροδοτήματος λόγω εμπειρίας στις δημόσιες συμβάσεις, τη νομικό σύμβουλο κ. Αμπαρτζάκη Όλγα, την κ. Μαθιοπούλου Ιουλία, υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων καθώς και τον Ψυχίατρο κ. Γεώργιο Γουλιέλμο ο οποίος ήταν από τους πρώτους που σχεδίασε την όλη δομή η οποία ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τέλος ευχήθηκε η συνέχεια να είναι θαυμαστή και με τη βοήθεια του Θεού το έργο να παραδοθεί το συντομότερο.

 

 

Είναι χαρακτηρισιτκό ότι η διαθήκη, που αναγνώσθηκε στις 14 Αυγούστου 2008, ανέφερε ότι θα διατεθεί όποιο ποσό χρειαστεί, προκειμένου να ανεγερθεί η νέα κλινική, στη μνήμη των γονέων του Γεωργίου Μαλινάκη, Γεωργίου και Αλεξάνδρας.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 9 Μαρτίου 2018, με τη μελέτη να παρουσιάζεται ένα χρόνο αργότερα, στις 19 Απριλίου 2019.

Το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής της νέας Ψυχιατρικής Κλινικής φτάνει τα 3.024.000 με ΦΠΑ, χωρίς να περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός της.

Η νέα Ψυχιατρική Κλινική θα έχει δυναμικότητα 30 κλινών (20 κλίνες στην ανοικτή νοσηλεία, 10 κλίνες στην κλειστή νοσηλεία) και θα αποτελείται από το κτήριο της Μονάδας AIDS, με νέα διαρρύθμιση κατασκευή προσθήκης κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου

Οι πιο σημαντικές αλλαγές:

• Λειτουργικός διαχωρισμός των Λοιμωδών από την Ψυχιατρική.
• Χώροι προσωπικού στο ισόγειο σε λειτουργική κεντρική διάταξη.
• Δημιουργία κεντρικών κοινόχρηστων χώρων φιλοξενίας δραστηριοτήτων βορειοδυτικά, όπου υπάρχει φυσική ελεύθερη θέα (τραπεζοκαθίσματα για φαγητό αλλά και για επιτραπέζια παιχνίδια, καθιστικό για TV).
• Δημιουργία χώρου εργοθεραπείας στο ισόγειο.
• Φυσικός φωτισμό των κεντρικών χώρων από νότιες τζαμαρίες αξιοποιώντας και τη θέα προς τον λόφο της Μαλάξας από το μπαλκόνι του α’ ορόφου.
• Δημιουργία χώρου έκθεσης του δωρητή.
• Διαμόρφωση του χώρου της πυλωτής με 21 θέσεις στάθμευσης και χώρο στάθμευσης μηχανών και ποδηλάτων.

Ο κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων Ευτύχη Δαμιανάκη, ο οποιος παρέχει ανιδιοτελώς νομική συνδρομή στην Επιτροπή του Κληροδοτήματος Μαλινάκη, λόγω εμπειρίας στις δημόσιες συμβάσεις, τη νομικό σύμβουλο Όλγα Αμπαρτζάκη, την υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων Ιουλία Μαθιοπούλου και τον ψυχίατρο Γιώργο Γουλιέλμο, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που σχεδίασε την όλη δομή που ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Τέλος, ο κ. Δαμασκηνός ευχήθηκε η συνέχεια να είναι θαυμαστή κα με τη βοήθεια του Θεού το έργο να παραδοθεί το συντομότερο.

Από την πλεύρα του, ο κ. Μπέας τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς και συγκίνησης για την Επιτροπή του Κληροδοτήματος του αειμνήστου Μαλινάκη και για το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Τέλος, ο κ. Δαμιανάκης, ανέφερε πως από την πλευρά του κλήθηκε να βοηθήσει για ένα σημαντικό έργο του τόπου μας και το έκανε με πολύ μεγάλη χαρά. «Παρότι το έργο ήταν αυστηρά ιδιωτικό διασφαλίσαμε με τρόπο απόλυτο τη διαφάνεια, εφαρμόζοντας ασφαλιστικές δικλείδες του Δημοσίου».

Με πληροφορίες από hania.news

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων