09/02/2023 09/02/2023 Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, η Ιερά Μητρόπολη ξεκινάει εκστρατεία αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον Αντιφερειάρχη κ. Νικόλαο Καλογερή, για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ως έμπρακτη συμπαράσταση και βοήθεια προς την τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες κάτοικοι της Τουρκίας και της Συρίας μετά τον φονικό σεισμό...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 17:22

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων Τουρκίας-Συρίας η Μητρόπολη Κυδωνίας με την Π.Ε Χανίων

Διαδώστε:
Στο πλευρό των σεισμόπληκτων Τουρκίας-Συρίας η Μητρόπολη Κυδωνίας με την Π.Ε Χανίων

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, η Ιερά Μητρόπολη ξεκινάει εκστρατεία αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον Αντιφερειάρχη κ. Νικόλαο Καλογερή, για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ως έμπρακτη συμπαράσταση και βοήθεια προς την τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες κάτοικοι της Τουρκίας και της Συρίας μετά τον φονικό σεισμό με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες που έπληξε τις χώρες αυτές.

Στην Αντιπεριφέρεια Χανίων σήμερα Πέμπτη  9 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαο Καλογερή όπου συζήτησαν τα σχετικά με την προπαρασκευή της συνκεντρώσεως των αγαθών.

Ο Πρωτοσύγκελλός μετέφερε  στον Αντιπεριφερειάρχη το πλάνο του Σεβασμιωτάτου, πως θα κινηθεί η Μητρόπολη με τις  Ενορίες, τους Κληρικούς και τον κόσμο.

Ο κ. Καλογερής από την πλευρά του, ανέφερε ότι η Αντιπεριφέρεια θα συντονίσει τον διαχωρισμό των συγκεντρωμένων ειδών καθώς και την ασφαλή αποστολή τους.

Αμφότεροι δήλωσαν ότι η αγάπη του κόσμου είναι δεδομένη και σε αυτή την φιλάνθρωπη προσπάθεια, προτρέποντας όλους να βοηθήσουν    όπως μπορεί ο καθένας για τους συνανθρώπους μας Σύριους και Τούρκους που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η Ιερά Μητρόπολη και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, παρακαλεί τον Χανιώτικο Λαό για άλλη μία φορά να γίνει μία αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Καλεί επίσης όλους να συστρατευτούν και να βοηθήσουν, τους ανθρώπους, που βίωσαν και βιώνουν αυτή την ανυπολόγιστη καταστροφή με τη συγκέντρωση των παρακάτω ειδών: ιατροφαρμακευτικό και παραϊατρικό υλικό (γάζες, επιδέσμους, παυσίπονα, αντισηπτικά), καθαρά κλινοσκεπάσματα (σεντόνια – κουβέρτες) και ρούχα, συσκευασμένες τροφές (γάλα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, κονσέρβες) και είδη ατομικής φροντίδας και υγιεινής.

Τα παραπάνω είδη τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση θα συγκεντρώνονται στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, από όπου οι ιερείς θα αναλάβουν την μεταφορά αυτών στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων όπου θα γίνει η διαλογή, η συσκευασία τους και η αποστολή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων